Suriye'de, jetler 19 gün sonra havalandı

Suriye'de, jetler 19 gün sonra havalandı
Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları tam 19 gün sonra Suriye’nin kuzeyindeki IŞİD terör örgütü hedeflerine yönelik hava harekatı düzenledi.

TSK tarafından Fırat Kalkanı’nın 81. gününe ilişkin yapılan bilgilendirmede, Türk savaş uçaklarının IŞİD hedeflerini vurduğu ve 18 IŞİD mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirdildi. Bilgilendirmede, “Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, Salva batısında tespit edilen hedeflere hava harekâtı icra edilerek, IŞİD unsurlarının savunma mevzii olarak kullandığı 2 bina ve 2 komuta kontrol merkezi ve 1 araç imha edilmiştir. Harekatın neticesinde 18 IŞİD TÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir” denildi.

Türk savaş uçakları geçen 19 Ekim’de PYD/PKK hedeflerine yönelik yaptığı ve yaklaşık 200 PYD/PKK’lının etkisiz hale getirildiği yoğun hava operasyonundan bu yana Suriye’nin kuzeyinde uçamıyordu. Suriye’de Esad rejimi, Türkiye’nin 19 Ekim’deki hava harekatından sonra Türk uçaklarına karşı hava savunma sistemini devreye soktuğunu açıklamıştı. Bu nedenle Türk uçakları Fırat Kalkanı’nın 62. gününden bu yana hava operasyonu düzenleyemiyordu. Ankara ile Moskova arasında askeri makamlar arasında yürütülen çalışmalar sonucu, Türk savaş uçaklarının yeniden Suriye’nin kuzeyine hava harekatı düzenleme imkanı sağlandığı öğrenildi.

Koalisyon güçleri tarafından da Salva Şuvayhat Şadır bölgelerinde tespit edilen IŞİD unsurlarına yönelik icra edilen 6 hava harekatı sonucu da 10 IŞİD mensubu etkisiz hale getirildi, IŞİD’a ait 3 bina, 1 silahlı araç ve 1 Doçka silahı imha edildi.