Suriye'den gelen göç dalgasında terör unsurları var!

Suriye'den gelen göç dalgasında terör unsurları var!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Türkiye sınırına dayanan ve günden güne artarak devam eden göç dalgası için dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Çeviköz, göç dalgasında 70 bin kişiye kadar ulaştığı söylenen terörist unsurun da bulunabileceğine dikkat çekti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz, İdlib'de devam eden saldırılar ve devamında Türkiye sınırına akın eden Suriyelilerin arasında sayıları 70 bine yakın terörist unsurun olabileceğine dikkat çekti.

HalkTV'de yer alan habere göre, İdlib'den gelen ve 1 milyon kişiye yaklaşan yeni göç dalgasının içerisindeki cihatçı terörist unsurlarla ilgili olarak ise bu riski görmezden gelmenin mümkün olmadığını belirten Çeviköz, "Bazı kaynaklara göre bu kişilerin sayısının 30 ila 50 bin arasında olduğu, bazı kaynaklara göre ise 70 bini bulduğu söyleniyor" ifadeleriyle durumun vehametini gözler önüne serdi.

Çeviköz, "İktidarın herhangi bir şekilde sağlıklı, güvenilir, tutarlı ve inanılır bir dış politikası olmayınca, esen rüzgâra göre hareket edince, kâh Amerika'yla kâh Rusya'yla kol kola girince, hangi taraftan kendisine beklenen destek gelirse bu şekilde izlenen dış politikanın sonucu budur" şeklinde konuştu.