Sürücüler aman dikkat! 25 Eylül itibarıyla başlıyor

Sürücüler aman dikkat! 25 Eylül itibarıyla başlıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Anadolu Otoyolu'nda Bolu Dağı geçişi Kaynaşlı-Abant kavşakları arasının, onarım çalışması nedeniyle Ankara yönünde 46 gün trafiğe kapatılacağını duyurdu.

Abdulkadir AYDOĞAN / KAMU SON HABER

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "İstanbul-Ankara arasında ulaşım sağlayan Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı geçişinde, Kaynaşlı-Abant kavşakları arasında 46 gün süreyle onarım çalışması yapılacaktır. Kaynaşlı-Abant kavşakları arasında kalan 23 kilometrelik kesim (Bolu Tüneli dahil); tünel portallarının çelik konstrüksiyon olarak Kaynaşlı yönünde uzatılması ve 3 adet viyadükte 5 adet derz değişimi yapılması amacıyla 25 Eylül 2023 saat 08.00'den 9 Kasım 2023 Saat 17.00'ye kadar 46 gün süreyle trafiğe kapatılacaktır. Bu süre boyunca söz konusu kesimde Ankara istikametindeki trafik, D-100 devlet yolu üzerinden sağlanacaktır. Otoyolun İstanbul istikameti, trafiğe hizmet vermeye devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

SÜRÜCÜLER BU LİSTEYİ MUTLAKA KONTROL EDİN

Karayolları Genel Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklama ile karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmalarının sürdürüldüğü kesimlerde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerektiği konusunda sürücüleri uyardı.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün "Yol Durumu ve Kapalı Yollar Bülteni" yayımlandı.

Müdürlüğün yol durumu bültenine göre yapım, bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiği güzergahlar şöyle:

İzmit Doğu-TEM Otoyolu İzmit Doğu kavşakları, Güney Taşıma Yolu'nda (Ankara istikameti) emniyet ve 1. şeritte üstyapı bakım ve onarım çalışması yapılacak. Bu nedenle trafik akışı 2. ve 3. şeritlerden sağlanıyor. Sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri önem taşıyor.

İzmir-Aydın Otoyolu'nun 92-95. kilometrelerinde (Aydın Kuzey kavşağı-Çine-Muğla kavşağı) üstyapı onarım çalışmaları sebebiyle İzmir-Aydın istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım diğer istikametten iki yönlü gerçekleştiriliyor.

thumbs-b-c-4d34307bffeb255a07c4100fb96fa09d.jpg

Anadolu Otoyolu'nun Kaynaşlı-Abant kavşaklarında (Bolu Dağı geçişi) Ankara istikametinde tünel portal yapısı ve viyadüklerde genleşme derzi yenileme çalışmaları nedeniyle yol trafiğe kapalı olduğundan ulaşım Kaynaşlı kavşağından D-100 Devlet Yolu'na aktarılacak, sürücüler tekrar Abant kavşağından otoyola girecekler.

Aydıncık-Anamur yolunun Sarıyar-1, Sarıyar-2, T-6, T-7 ve T-8 tünellerinde elektromanyetik çalışmalar dolayısıyla tüp aktarımı yapılırken ulaşım kuzey tüplerinden devam ediyor.

Dursunbey-Harmancık-Tavşanlı yolunun 15-16. kilometrelerinde patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 10.00-16.00 saatlerinde yol kısa süreli trafiğe kapatılacak.

thumbs-b-c-c86fb6b8768829c74c586e729017316f.jpg

Isparta-Antalya (Dereboğazı) yolunun 1-2. kilometrelerinde oturma ve çatlaklar sebebiyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü ve kontrollü sürüyor.

Diyarbakır-Mardin yolunun 15-18. kilometrelerinde yapım çalışmaları dolayısıyla yol trafiğe kapatıldı. Bu nedenle ulaşım sağ şeritten gidiş geliş olarak devam ediyor.

Sivas-Zara yolunun 1-3. kilometrelerinde Numune Hastanesi köprülü kavşak yapım işi nedeniyle ulaşıma her iki yönde servis yollarından izin veriliyor.

thumbs-b-c-c91664e5b6d1596c148e9ccd07c4d22b.jpg

Tokat-Niksar yolunun 33-35. kilometrelerinde yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Hakkari-Yüksekova yolunun 1-2. kilometrelerinde heyelan çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden kontrollü gerçekleştiriliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.