Putin: Kalabilir ancak bir şartla...

Putin: Kalabilir ancak bir şartla...
Putin: Kalabilir ancak bir şartla...

ABD, tüm dünyada büyük yankı uyandıran ve boyutları giderek büyüyen izleme skandalını ortaya çıkaran eski CIA ajanı Edward Snowd

Sığınacak liman arıyor

 

ABD, tüm dünyada büyük yankı uyandıran ve boyutları giderek büyüyen izleme skandalını ortaya çıkaran eski CIA ajanı Edward Snowden’in Rusya’dan sığınma talebinde bulunduğunu bildirdi. Yetkililer, Snowden’in bugüne değin 21 ülkeye sığınma için başvurduğunun belirlendiğini açıkladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) dünyada milyonlarca kişinin telefon ve internet kayıtlarını izlediği bilgisini basına sızdıran Edward Snowden’in, ABD’li ortaklarına zarar vermeyi durdurması halinde Rusya’da kalabileceğini söyledi.

 

“Bunu benden duymanız garip ama...”

 

Snowden’in Rusya ajanı olmadığını ve Rus İstihbarat Servisi için hiç çalışmadığını belirten Putin, “Snowden Rusya’da bir şartla kalabilir. Bunu benden duymanız garip olsa da, Snowden Amerikalı ortaklarımıza zarar vermeye yönelik çalışmalarına son verdiği zaman Rusya’da kalabilir” diye konuştu. Snowden’i iade etmeyeceklerini de yineleyen Putin, Rusya’nın hiçbir zaman hiç kimseyi iade etmediğini vurgulayarak, “ Bize de kimse birilerini iade etmedi. Yapılan dış istihbarat elemanlarının, Rusya’da tutuklananlar ve hüküm giyenler ile takas edilmesi olmuştur” ifadesini kullandı.