2. Susurluk Skandalı: 400 milyonluk vurgun Susurluk'ta yapıldı

2. Susurluk Skandalı: 400 milyonluk vurgun Susurluk'ta yapıldı
"Büyük para kazandıracağız" vaadiyle kişileri dolandırıp 400 milyon liralık vurgun yaptılar. Şebekenin kurduğu planlar savcılığa yapılan şikayet sonrasında bozuldu. Bir kişi bu şebekeye 10 milyon lira yatırdığını söyledi.

Balıkesir’deki dev Ponzi oyunu, yüzlerce mağdurun şikâyetleri sonucu ortaya çıktı. Merkezinde Susurluk’un yer aldığı, Balıkesir merkez ve diğer ilçelerinde yüzlerce kişiden yatırımlarını borsada ve kriptoda değerlendirmek amacıyla para toplayan şebekeye toplamda 400 milyon lira kaptırdığı öğrenildi.

Volkan O adlı kişinin başını çektiği şebeke müşterilerine bankalardan kredi çektirip, hayvanlarını, araçlarını ve evlerini sattırdığı öğrenildi.

Türkiye’de binlerce kişinin mağdur olduğu Çiftlik Bank olayının bir benzeri Susurluk’ta yaşandı.

Gazetekspres.com’un haberine göre Volkan O’nun başını çektiği Ö.T, Y. D, C.G., Ü.G, C.Ç, M.K, Ö,Ç’nin içinde yer aldığı şebekenin insanlardan yatırımlarını borsa ve kriptoda değerlendirip yüksek kazanç verme vaadiyle paralarını aldığı, belli bir süre ödeme yaptıktan sonra geri ödeme yapmadığı öğrenildi.

Sisteme giriş yapan kişilere ilk aylarda yüksek kar miktarları veren şebekenin, yaptığı düzenli ödemeler sonrasında müşteri portföyünü de genişlettiği bilgisine ulaşılırken vurgunun 400 milyon lirayı bulduğu belirtildi.

Şebekenin insanlardan parayı banka kredisi çektirterek ya da hayvanlarını, araçlarını ve evlerini sattırarak aldığı öğrenildi.

SADECE BİR KİŞİ 10 MİLYON LİRA YATIRMIŞ

Mağdurlar paralarını alamadıklarından dolayı Volkan O’nun Susurluk’taki işlerini takip eden bir kişiyi dövmesi sonrası konu yargıya taşındı.

Mağdurlar, kendilerini dolandırdığı gerekçesiyle V.O ve diğer kişilerden şikayetçi olurken sistemde 400 kişinin mağdur olduğu ve her geçen gün şikayetçi sayısının arttığı belirtildi.

Sadece bir iş insanın bir defada 10 milyonu aşkın bir tutarı Volkan O’ya verdiği bilgisine ulaşılırken doktorların, esnafların, çiftçilerin, müteahhitlerin, memurların sisteme yüklü tutarlarda para yatırdığı vurgulandı.

Öte yandan savcılığa şikayette bulunanların yoğunlukta yüksek meblağlar yatıran kişiler olduğu belirtilirken, düşük miktarda para yatıran bir çok kişinin de şikayette bulunmadığı öğrenildi.

İlgili Haberler