Suudi gazetecinin kaybolduğu gün ile ilgili dikkat çeken ayrıntı

Suudi gazetecinin kaybolduğu gün ile ilgili dikkat çeken ayrıntı
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolduğu gün Atatürk Havalimanı’na Suudi Arabistan’dan gelen 2 uçağın kısa süre sonra tekrar bu ülkeye havalandığı ortaya çıktı.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda kaybolduğu gün, Suudi Arabistan'dan Atatürk Havalimanı'na inen  2 uçağın Riyad merkezli özel VIP uçuşları düzenleyen bir  şirkete ait olduğu öğrenildi.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad merkezli olan şirket, iş seyahatlerinde tercih ediliyor. Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın 2 Ekim’de kaybolmasının ardından birer saat arayla Atatürk Havalimanı’na gelen Gulfstream 4 tipi HZ-SK1 ve Gulfstream G450 tipi HZ-SK2 iki uçak bu şirketin filosunda yer alıyor.

CAMLARI FİLMLİ 6 GİZEMLİ ARAÇ

Sözcü’nün haberine göre Cemal'in Kaşıkçı'nın konsolosluğa girişinin kameralarda görülmesinin ardından çıkış kaydı bulunmadığı kesinleşti. Bu olayın ardından polisin tespit ettiği en önemli görüntünün ise Suudi Arabistan Konsolosluğu'ndan çıkan 6 aracın olduğu belirtildi. Aralarında lüks marka bir minibüsünde bulunduğu araçların siyah film camlı olduğu öğrenildi.

Araçlar ikili gruplar halinde farklı yönlere gittiği anlaşıldı. Araçlardan 2'sinin konsolosun evine gittiği belirtilirken, 4 araçtan 2'sinin kısa zamanda döndüğü belirtildi. Araçların siyah film camlı olması sebebiyle içerisinin görünmediği dile getirildi. Konuyla ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yanı sıra MİT'in (Milli İstahbarat Teşkilatı) çalışma yaptığı öğrenildi

İlgili Haberler