Suudi Muhalifler hedef alınmaya devam ediyor!

Suudi Muhalifler hedef alınmaya devam ediyor!
Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda işlenen Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından, İngiltere'de muhalif bir ismin daha Suudi yönetim tarafından ölümle tehdit edildiği öne sürüldü.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'da vahşice öldürülmesinin yankıları dünyada sıcaklığını korurken İngiltere'den muhalif bir ismin daha ölümle tehdit edildiği ortaya çıktı.

BBC Türkçe'nin haberine göre,  Suudi Arabistan'daki insan hakları ihlallerini eleştirdiği için Riyad yönetiminin hedefinde olan Suudi vatandaşı bir hafta önce yeni bir tehdit aldı ve 24 saat polis korumasına alındı.

Cemal Kaşıkçı cinayetinden sonra, Londra'daki muhalif Suudilerin de hedefte olması, tehditlerin arkasında Riyad'ın "Kaplan Takımı" olarak bilinen ve muhaliflerin öldürülmesi veya kaçırılması için kurulduğu iddia edilen ekibin olduğuna işaret ediyor.

"BU İLK CİNAYET DEĞİL"

Öte yandan Cemal Kaşıkçı cinayetinin de 2018 yaz aylarında kurulan 50 kişilik "Kaplan Takımı" adlı ekipten bir grubun işlediğini iddia edildi. Bazı kaynakların verdiği bilgiye göre bu ekibin başında Prens Muhammed bin Selman'ın sağ kolu Suud el Kahtani bulunuyordu.

Suudi yönetiminin tanınmış muhaliflerinden Dr. Saad el Fakih, bu ekip için "Ülke içindeki ve dışındaki muhalifleri öldürmekle görevliydiler" dedi. Fakih, "Rejimin, tutuklayarak ortalığı yaygaraya vermek istemediği insanları öldürmek için görevlendirildiler" diye konuştu.

Kaşıkçı cinayetinin ise işlenen ilk cinayet olmadığını dair kanıtlar ele bulunduğu da iddia edildi. Haberde yönetimi içinden gizli bir kaynağın "Muhammed bin Selman'ın kara kutusu" olarak nitelendirilen Tümgeneral Ali el Kahtani'nin de dövülerek öldürüldüğünü söylediği aktarıldı. Bu cinayeti de Muhammed bin Selman'ın sağ kolu olarak görülen Suud el Kahtani'nin liderliğindeki bir ekibin gerçekleştirildiği üzerinde duruluyor.

 

İlgili Haberler