SUV araç almadan önce dikkat edilmesi gereken özellikler

SUV araç almadan önce dikkat edilmesi gereken özellikler
Her geçen gün artan fiyatlar sebebiyle otomobil sahibi olmak oldukça zorlaştı. Bu sebeple de araç alırken o aracın özelliklerini öğrenmek, aldığınız maliyetin adeta çöpe gitmemesi için hayati önem taşıyor. Peki SUV araç alanlar hangi noktalara dikkat etmeli? İşte detaylar...

SUV araç sahibi olmak artık eskisinden çok daha zor. Dolayısıyla insanlar artık fiyat - performans odaklı alışveriş yapma gereksinimi hissediyorlar. Bu bağlamda devreye giren "neye göre almalı, neye göre almamalıyım?" sorusu ortaya çıkıyor.

TeknolojiOku''dan alınan bilgilere göre; boyut, bütçe, yakıt verimliliği, emniyet, sürüş, teknoloji ve geçiş gibi özellikler ön plana çıkıyor.

1 - BOYUT

SUV''nin boyutu çok önemlidir. Daha küçük bir SUV, tahmin edeceğiniz üzere daha küçük ailelere uyacaktır. Böyle bir SUV, beş kişiye kadar rahatça oturabilir. Kalabalık bir aileye sahip olanlar veya grup halinde seyahat etmeyi sevenler, herkesin rahatça sığabilmesi için daha büyük bir SUV isteyebilir. Orta boy bir SUV, 8 kişiye kadar oturabilir ve genellikle herkesin oturması için üçüncü bir oturma sırası bulunur.

2 - BÜTÇE

Bir aile SUV için alışveriş yaparken, istedikleri tüm özelliklere uygun fiyata sahip bir SUV bulmalıdır. Küçük SUV''lar genelde bütçeye uygun araç olmalarının yanı sıra, teknoloji ve güvenlik özellikleri sunuyorlar. Küçük bir araştırma ile piyasada çok farklı SUV modeli bulunabilir. 

3 - YAKIT VERİMLİLİĞİ

SUV araçlar daha büyük bir motora sahip, ancak aynı zamanda bazı modeller daha aerodinamik ve daha iyi gaz kilometre performansı sağlıyor. Bir kişi 4 silindirli bir motora sahip bir SUV alırsa, 8 silindirden daha az gaz tüketecektir. SUV''ler daha fazla yakıt verimli hale gelirken, diğer arabalardan daha fazla gaz kullanıyorlar.

4 - EMNİYET

SUV''ların zaman zaman devrildiği bilinmektedir. Akılda tutulması gereken bazı güvenlik özellikleri vardır. Daha yeni SUV modelleri, güvenli olacak ve belirli yönergeleri karşılayacak şekilde tasarlanmıştır. Kilitlenme önleyici frenler, ön ve yan hava yastıklarının yanı sıra bakımı güvenli bir şekilde durdurmaya yardımcı olabilir. Geri görüş kameraları, SUV''nin arkasında ne olduğunu görmeyi ve yedeklemeyi kolaylaştırır. Bu güvenlik özellikleri, yeni SUV''ler satın alırken göz önünde bulundurmanız gereken büyük bir fark yaratıyor.

5 - SÜRÜŞ

Bir kişi 2 tekerlek, 4 tekerlek veya dört tekerlekten çekiş isteyip istemediğine karar vermelidir. Araziye çıkacaklarsa veya kötü havalarda araç kullanacaklarsa, bunu düşünmeleri ve kendileri için en iyi seçeneğin hangisi olacağına karar verilmesi gerekir.

6 - TEKNOLOJİ

Modern SUV''lar bazı harika  teknoloji özelliklerine sahiptir. Bazıları dokunmatik ekran veya akıllı telefon bağlantısı ile birlikte gelir. Yerleşik kameralar, geri park etme ve arka görüşe yardımcı olur. Otomatik frenleme ve kör nokta algılama gibi başka özellikler de var. Bu özellikler yoldayken büyük bir fark yaratabilir. Araç Bluetooth veya dahili GPS ile geliyorsa, bu da sürüşü çok daha kolay hale getirebilir. Teknoloji, SUV''nin daha keyifli bir sürüş olmasını sağlayabilir. 

7 - GEÇİŞ

Örneğin; Honda CR-V gibi daha küçük SUV modelleri, daha küçük oldukları için crossover olarak kabul edilir. Bir kamyon yerine bir arabanın çerçevesi üzerine inşa edilmişlerdir. Çerçeve daha hafiftir ve bu da daha iyi gaz kilometre elde etmelerini sağlar. Geleneksel bir SUV, bir kamyonun çerçevesine sahiptir ve daha büyüktür. Sıra koltukları vardır ve genellikle katlanabilen üçüncü bir sıraya sahiptirler. Kişi bu iki seçenek arasındaki gaz mesafesine bakmalıdır. Ayrıca kaç kişiyi taşıyacaklarına da bakmaları gerekiyor.

İlgili Haberler