Süveyş Kanalı’nda karaya oturan geminin suçunu bu kadına attılar. 364 kilometre uzaktaki kadın kaptan dev gemiye nasıl müdahale etti

Süveyş Kanalı’nda karaya oturan geminin suçunu bu kadına attılar. 364 kilometre uzaktaki kadın kaptan dev gemiye nasıl müdahale etti
Ever Given’in Süveyş Kanalı’nı tıkamasının ardından Mısır’ın ilk kadın kaptanı Marwa Elselehdar kendisini suçlamaların odağında buldu. Elselehdar’in gemiyi sıkıştırdığı iddia edilirken kadın kaptan olay yaşandığı sırada İskenderiye’de ikinci kaptan olarak görev yaptığını söyledi.

Süveyş Kanalı’nda 24 Mart’ta karaya oturarak deniz trafiğinin durmasına ve milyarlarca ekonomik zarara neden olan ‘Ever Given’ isimli yük gemisinde yaşanan krizin faturası ülkenin ilk kadın kaptanına kesildi.

Mısır''ın ilk kadın gemi kaptanı Marwa Elselehdar yüzlerce mil uzakta başka bir gemide olmasına rağmen Süveyş Kanalı''nı tıkanmasından sorumlu kişi olarak gösterildiğini ifade etti.

Marwa Elselehdar, suçlamalara yönelik sessizliğini İngiliz medyasına bozdu. Ever Given adlı yük gemisinin Süveş Kanalı''nda karaya oturduğu tarihte İskenderiye’de Aida IV adlı gemide ikinci kaptan olarak çalıştığını kaydeden Elselehdar, “İnternette yalan ve iftiralarla beni hedef gösterdiler. Bu koca bir yalan” dedi.

29 yaşındaki Marwa, kadın gemi kaptanı olması ve cinsiyeti nedeniyle hedef tahtasına oturtulduğunu ifade etti. İddialar karşısında şaşkına döndüğünü belirten Elselehdar, “Şoke oldum. Belki bu alanda başarılı bir kadın olduğum için ya da Mısırlı olduğum için hedef alınmış olabileceğimi hissettim, ama emin değilim” ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler