Turistsever taksici 3. 5 kilometrelik yola önce 80 sonra 160 lira istedi

Turistsever taksici 3. 5 kilometrelik yola önce 80 sonra 160 lira istedi
İstanbul Beyoğlu'nda taksimetre açmak istemeyen bir taksici, Taksim'den Mecidiyeköy'e gitmek isteyen turistlere önce 160 sonra da 80 lira fiyat çekti.

DHA''da yer alan habere göre, Taksim Meydanı''nda turist müşteri ile para konusunda anlaşamayan taksici onu almayıp daha sonra aldığı turist aile ile de anlaşamayınca onları indirdi. Mecidiyeköy''de bulunan bir AVM''ye gitmek isteyene turistlerden 160 lira istendi.

TAKSİMETRE AÇMADI

Olaya göre, Taksim Meydanı''nda çarşamba günü bir turist durduğu taksiye binmek istedi. Taksi sürücüsü, turist ile taksimetreyi açmadan pazarlık etti. Taksici ücret konusunda anlaşamadığı turisti aracına almadı. 10 metre ileride duran aynı taksiye turist bir aile bindi bir süre hareket etmeden turistlerle pazarlık yapan taksici hareket ettikten 2-3 metre sonra durarak ücret konusunda anlaşamadığı bu aileyi de aracından indirerek uzaklaştı.

Turistler, "Sürücüye Mecidiyeköy''de bir AVM''ye gitmek istediğimizi söyledik, taksimetre açmak istemedi, önce 160 sonra 80 lira istedi" diye konuştu. Turistler daha sonra başka bir taksiye bindi.

İŞTE YOLCULUK TUTARI:

Mesafe: 3,50 km

Tahmini Yolculuk Süresi: 5 dk

Bordo veya Sarı Renkli Taksi Ücreti: 17,63 TL

Siyah veya Turkuaz Renkli Taksi Ücreti: 20,35 TL

İlgili Haberler