Afganistan’daki haber ajansından büyük iddia. Havaalanlarını ortak işletmesi için Türkiye ve Katar'la anlaşmaya varılmadı

Afganistan’daki haber ajansından büyük iddia. Havaalanlarını ortak işletmesi için Türkiye ve Katar'la anlaşmaya varılmadı
Afganistan'daki Tolo haber ajansı, Taliban Sözcüsü İmamuddin Ahmedi'nin başkent Kabil ve diğer kentlerdeki havaalanlarını ortak işletmesi için Türkiye ve Katar'la anlaşmaya varılmadığı açıklaması yaptığını iddia etti.

Anadolu Ajansı''nın (AA), ilkin Türkiye ile Katar''ın Kabil Uluslararası Havaalanı’nın iki ülke ortaklığıyla işletilmesi konusunda anlaştığı, ardından Türkiye ile Katar''ın Kabil Uluslararası Havaalanı ve diğer dört havaalanının işletilmesi konusunda Taliban''la önanlaşmaya vardığı haberlerinin ardından Taliban''dan açıklama geldiği iddia edildi.

ABD''nin çekilmesine koşut ağustosta Afganistan''da kontrolü ele geçiren Taliban, iki ülkenin başkent Kabil ve diğer kentlerdeki havaalanlarını ortak işletmesi için Türkiye ve Katar''la anlaşmaya varılmadığını açıkladı.

Tolo haber ajansına göre, Taliban''ın Ulaşım Bakanlığı Sözcüsü İmamuddin Ahmedi, Türkiye ve Katar''ın temsilcilerinin perşembe günü Taliban yetkilileriyle görüştüğünü, ancak nihai anlaşmaya varılmadığını söyledi.

"GÖRÜŞMELER DEVAM EDECEK"

Sözcü Ahmedi “Türk-Katar ortak teknik ekibi perşembe günü Kabil''e geldi ve İslam Emirliği''nin teknik ekipleriyle görüşmelerde bulundu. Bu görüşmeler devam edecek ve yakın gelecekte ülkenin ulusal çıkarları ışığında bir anlaşmaya varılacaktır" dedi.

İlgili Haberler