Taliban'dan Türkiye açıklaması

Taliban'dan Türkiye açıklaması
Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban Türkiye'yle ilgili olarak yaptığı açıklamada havaalanındaki güvenliği kendilerinin sağlayacağını belirtti.

Afganistan''da yönetimi ele geçiren Taliban''ın yabancı birliklerin Afganistan''dan ayrılmasına yönelik açıklama sonrası konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, askerlerinin çekilme tarihi olarak belirlenen 31 Ağustos sonrasında Kabil Havalimanı''nı sivil amaçlarla kullanmaya devam edebilmek için ''çalışmalar yürüttüklerini'' söylemişti. 

Sivillerin tahliyesine devam edebilmek adına Türkiye ve ABD başta olmak üzere partner ülkelerle görüşmeler yapıldığını aktaran Maas, konuyla ilgili aynı zamanda Taliban ile iletişim kurulduğunu da dile getirdi. "Bu konuda Taliban ile de görüşmeye devam etmek zorunda olacağız ve zaten bunu yapıyoruz” diyen Maas, ABD askerlerinin Afganistan''dan çekilmesinin ardından Taliban''ın havalimanın işletilmesinde rolü olacağını kaydetmişti.

Son dakika haberine göre, Taliban tarafından havalimanıyla ilgili yapılan açıklamada havaalanındaki güvenliği kendilerinin sağlayacağını belirtti. 

 

İlgili Haberler