Tam kapanma kararıyla Erdoğan’ın yıllar önce yaptığı konuşma akıllara geldi. İşte o konuşma. Herkes bu konuşmayı paylaşıyor

Tam kapanma kararıyla Erdoğan’ın yıllar önce yaptığı konuşma akıllara geldi. İşte o konuşma. Herkes bu konuşmayı paylaşıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tam kapanma kararını açıklamasının ardından akla gelen ilk soru vatandaşın nasıl geçineceği oldu. Tam kanma kararı geldi ancak 3 hafta dükkanını açamayacak esnafa ve vatandaşa destek sağlanacağına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Sosyal medyada ise Erdoğan’ın 1995’te yaptığı meşhur “Çay simit” hesabı açıklaması viral oldu.

OdaTV’de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı sonuna kadar ülke genelinde tam kapanma uygulanacağını açıkladı.

Erdoğan’ın açıklamalarında, işletmesini kapatmak zorunda kalacak esnafa, işe gidemeyecek vatandaşa destek verileceğine dair herhangi bir bilgiye yer vermemesi dikkat çekti.

Geçim derdine düşen vatandaş ise kirasını, faturalarını nasıl ödeyeceğini, çalışamayacağı için de karnını nasıl doyuracağını düşünür oldu.

Sosyal medyada da bu tartışma büyürken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1995 yılında yaptığı bir konuşma binlerce kez paylaşıldı.

Öay-simit hesabı üzerinden asgari ücreti eleştiren Erdoğan’ın meşhur konuşmasının sonunda "Vatandaş kirasını nasıl ödeyecek, faturasını nasıl ödeyecek, çocuğunun okul masrafını nasıl ödeyecek. İşte ekonomik durum bu." serzenişi dikkat çekiyor.