Tank palet fabrikası için bir araya geldiler

Tank palet fabrikası için bir araya geldiler
Tank Palet Fabrikası'nın ASFAT'a devrini protesto etmek için yüzlerce vatandaş Sakarya'da 12 saatlik oturma eylemi başlattı.

Tank Palet Fabrikası'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) alınarak, Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş.'ye (ASFAT) devredilmesine tepki göstermek isteyen yüzlerce vatandaş Sakarya 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya geldi.

Vatandaşın yoğun katılım gösterdiği 12 saatlik oturma eylemine  CHP'li vekiller Engin Özkoç, Engin Altay, Onursal Adıgüzel, Orhan Sarıbal, Veli Ağbaba, Seyit Torun, Fethi Açıkel, Tuncay Özkan, Mehmet Ali Çelebi, Mahmut Tanal, Nurhayat Altaca, Tahsin Tarhan, Kani Beko, Ali Mahir Başarır, Sibel Özdemir ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi de eşlik etti.

CHP'li isimler eylemde üzerinde "Tank Palet Vatandır Satılamaz" yazan tişörtler giydi.

Eylemden önce CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba kısa birer konuşma yaptı.

Koç, konuşmasında Sakarya'da doğup büyüdüğünü belirterek Tank Palet Fabrikası'na sonuna kadar sahip çıkacaklarını dile getirdi. Engin Özkoç, "Bu Fabrika TSK'nın ayrılmaz bir parçasıdır. Bu fabrika Cumhurbaşkanlığı kararı ile özelleştirme kapsamına alındı. Ama şimdi oyunlarsa satmanın peşindeler" şeklinde konuştu.

Ağbaba da konuşmasında, "Tank Paleti savunmak vatanı savunmaktır. Tank Paleti satmak vatana ihanettir. Tank Palet turnosol kağıdı görecek, vatanseverim, milliyetçiyim diyenlerin samimiyeti ortaya çıkacak" dedi.