Tank Palet Fabrikası için düzenlenecek mitinge İYİ Parti’den destek

Tank Palet Fabrikası için düzenlenecek mitinge İYİ Parti’den destek
Sakarya’da Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilme kararına tepki için cumartesi günü yapılacak mitinge İYİ Parti geniş katılım sağlayacak. Sakarya’da düzenlenen mitinge İYİ Parti Başkanlık Divanı üyeleri, milletvekilleri ve teşkilat üyeleri katılacak.

Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası için verilen özelleştirme kararına tepkiler büyüyor. Özelleştirmeye karşı çıkan vatandaşlar 19 Ocak Cumartesi günü Sakarya Gar Meydanı’nda yapılacak mitingte bir araya gelecek.

‘Fabrikana Sahip Çık’ adıyla düzenlenecek mitinge sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve özelleştirmeye karşı çıkan işçiler katılacak. Sakarya’da düzenlenecek mitinge İYİ Parti geniş çaplı katılım sağlayacak. İYİ Parti Başkanlık Divanı üyeleri, İYİ Partili 20 milletvekili, Gençlik Kolları ve Genel Merkez Teşkilatı katılacak.

BMC’YE BEDELSİZ DEVREDİLECEĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesi ilk olarak gündeme geldiğinde fabrikanın, bir dönem AKP MKYK üyesi de olan Ethem Sancak ile Katar ortaklığındaki BMC’ye devredileceği iddiaları gündeme gelmişti.

Muhalefet partileri, fabrikanın Sancak’a ‘adrese teslim’ ihale yoluyla verileceğini dile getirmişlerdi. Fabrikanın BMC’ye devredilmek için hazırlıkların ise çok önceden başladığı öne sürülmüştü.

Milli Savunma Bakanlığı'nın, 6 ay önce Tank Palet Fabrikası’nda BMC’ye iki atölye ve bir boş arazinin bedelsiz olarak kiralanması yönünde bir emir gönderdiği iddia edilmişti. Savunma Bakanlığı'nın, fabrikanın tank bölümünde bulunan imalat atölyesinde 4 bin 200 metrekarelik bir bölüm ile 3 dönüm büyüklüğünde üzeri beton kaplı olan bir arazinin BMC’ye bedelsiz olarak tahsis edilmesini istediği öne sürülmüştü.

Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirme kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasından 6 ay önce ve Resmi Gazete’de yayımlanmasından sonra fabrikada BMC’ye bedelsiz alan tahsis edilmesi, özelleştirme ihalesinin de ‘adrese teslim’ olacağını ortaya koydu.

İlgili Haberler