Alex'e büyük onur

Alex'e büyük onur
Alex'e büyük onur

Fenerbahçe’de kırılmadık rekor bırakmayan Brezilyalı futbolcunun heykeli, binlerce taraftar, knik direktör Aykut Kocaman v

Fenerbahçe’de kırılmadık rekor bırakmayan Brezilyalı futbolcunun heykeli, binlerce taraftar,
teknik direktör Aykut Kocaman ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı görkemli bir törenle açıldı.

Başkan Aziz Yıldırım’ın ‘Efsane değil’ dediği ve onurlu gününe katılmadığı kaptan, gözyaşları içinde herkese teşekkür ederken, “Bana bu mutluluğu yaşatmanız için ne yaptığımı bilmiyorum” dedi

Haber: Faruk Malik
Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza’nın heykelinin açılışı 1 yıllık gecikmeyle de olsa gerçekleşti. Sarı-lacivertli taraftarlar, 1907 ÜNİFEB, Fenerbahçeliler Derneği, Cefakar Kanaryalar ve Vamos Bien taraftar gruplarının 32 bin liraya yaptırdığı Alex’in heykelinin açılışı için dün Yoğurtçu Parkı ve etrafını tıklım tıklım doldurdu. Taraftarların dışında Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Asbaşkan Ömer Temelli, Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay ve İdari menajer Hasan Çetinkaya da açılışta yer aldı. Daha önce “Alex efsane değil. Ben sadece Atatürk’ün heykelini diker ve açılması için de gerekeni yaparım” açıklamasını yapan Başkan Aziz Yıldırım, Topuk Yaylası’ndaki programı nedeniyle açılışa katılmadı.

Kutlualp’i unutmadı
Tören alanına “Kaptan bizi bırakma” tezahüratlarıyla eşi ve çocuklarıyla birlikte gelen Alex de Souza, gözyaşlarına hakim olamadı. Duygusal anlar yaşadığı için sık sık konuşmasını yarıda kesen tecrübeli futbolcu, “Her şeyden önce benim bu ülkeye gelmemde büyük pay sahibi olan eski yöneticimiz Hakan Bilal Kutlualp’e teşekkür etmek istiyorum. Hayat arkadaşım, eşim olmasaydı bu kadar uzun süre kendi ülkem dışında yapamazdım. Başkanımız Aziz Yıldırım’a çok şey borçluyum. Geldiğim günden bu yana bana göre çok doğru kişi olmuştur. Sıkıntıları olan herkesi odasına çağırır ve sorunları beraber çözeriz” dedi. Eski teknik direktörleri Daum, Zico ve Aragones’i unutmayan Alex, arasının bozuk olduğu iddia edilen hocası Aykut Kocaman için ise, “Daum’a ayrı bir parantez açmak istiyorum. Bana yol gösterdi. Aykut Kocaman’a da teşekkür ederim. Bütün hocalarımda olduğu gibi bu kadar sıkıntılı ve baskılı dönemde Aykut hoca olmazsa, olmazdı” ifadesini kullandı.


Heykel fikri ‘delilik’ dedim
Fenerbahçe için emek veren herkesin kalbinde yeri olduğunu ifade eden 35 yaşındaki futbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’ye gelmeden önce sarı-lacivertli taraftarların büyüklüğünden bahsederlerdi. Gelince daha iyi anladım. Hala Fenerbahçe taraftarının nasıl bu kadar tutkulu olduğunu anlamıyorum. Sizlere söz veriyorum ki Fenerbahçe’de olduğum sürece elimden gelenin en iyisini yapacağım. Burada aynı yerde efsane Lefter’in heykeli de var. Fenerbahçe beni sizin gibi takımına bağlı taraftarlarla bir araya getirdi. Heykel fikrini ilk öğrendiğimde bunu delilik olarak adlandırmıştım. ‘Bunun için ne yaptım?’ dedim. Ben saydığımız insanlar yanında bir hiçim. Bana bu onuru yaşattığınız için ne yaptığımı hala anlamış değilim.” Konuşmasının ardından heykeli Divan Kurulu Başkanı Günay ile birlikte açan Alex, sevincini Kocaman’a sarılarak paylaştı.




Gözyaşlarını tutamayan Alex’i taraftar adeta bağrına bastı. Kocaman ile Brezilyalı yıldızın kucaklaşması ise taraftarların takdirini topladı.


 

TÖRENDEN NOTLAR
* Lefter’in heykeline 50 metre mesafede açılan Alex heykeli 32 bin liraya mal oldu.
* İş adamlarının katkı yapma isteklerini kabul etmeyen taraftar dernekleri, heykelin arkasına hesaba para yatıran kişilerin adlarını yazdı.
* Yoğurtçu Parkı’ndaki açılışa yaklaşık 3 bin Fenerbahçeli katıldı.
* Açılış konuşmasını F.Bahçe taraftar dernekleri başkanı İlyas Bulçay yaptı.
* Heykelin açılışını Alex ile birlikte Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay yaptı.
* Sarı-lacivertli örtünün kaldırılmasından sonra alanda büyük bir coşku yaşandı. Taraftarlar, meşale yakarak “I Love You Alex” (Seni seviyorum Alex) tezahüratı yaptı.
* Taraftarlar, teknik direktör Aykut Kocaman için de “Aykut buraya” tezahüratları yaptı.
* Alex, heykelin açılışından sonra eşi ve çocukları ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi ve Yoğurtçu Parkı’ndan ayrıldı.
* Lefter’in heykelinin açılış törenine katılmayan başkan Aziz Yıldırım, 3 yıl öncesinde olduğu gibi bu törende de özel işlerini gerekçe göstererek yer almadı.
* Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, “Bu Alex’in Fenerbahçe’ye verdiklerinin karşılığıdır, asla ve asla bir veda değildir”  ifadesiyle duygularını dile getirdi.