Tantan: "NATO ve Rusya Türkiye'yi kuşattı"

Tantan: "NATO ve Rusya Türkiye'yi kuşattı"
Yurt Partisi Genel Başkanı Tantan, Rusya'nın Karadeniz havzasında Kırım'a el koyarak kuzeyden, Ermenistan'da egemenlik kurduğu için Doğu'dan ve Suriye ile de güneyden Türkiye'yi kuşattığını söyledi. 

Fatih Erboz / Yeniçağ

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Zeytin Dalı Harekatı'nın başarılı bir şekilde devam ettiğini belirterek, Rusya'nın Karadeniz havzasında Kırım'a el koyarak kuzeyden, Ermenistan'da egemenlik kurduğu için Doğu'dan ve Suriye ile de güneyden Türkiye'yi kuşattığını söyledi. "Güneyimizde de Rusya komşumuz oldu" diyen Tantan, şöyle konuştu: "Türkiye diğer taraftan NATO'dan dolayı kıpırdayamıyor. NATO'nun Türkiye ile istihbarat kaynaklarını ne kadar paylaşıp paylaşmadığı da bilinmiyor. Türkiye'nin bu kuşatılmışlığa çözüm bulması gerekir. Afrin'de başlatılan operasyon çok önemli, başarı ile bitecek ve amaca ulaşılana kadar gidilmelidir."
 
Bölgede yaşananların hepsinin planlı olduğunun büyük tabloya bakıldığında ortaya çıktığını ifade eden Sadettin Tantan, Türkiye'nin özellikle Afrin operasyonuyla Suriye'ye çekildiğini belirtti. Buradaki savaşın nedeninin enerji olduğunu ifade eden Sadettin Tantan, şöyle devam etti: "Aslına bakarsanız Fırat'ın doğusundaki enerji bölgelerine ABD, PKK'yı kullanarak el koydu. Oradaki aşiretleri PKK'ya boyun eğdirip sürdürdü. Türkiye, başlangıçta sürdürdüğü politikasıyla 3.5-4 4 milyon Suriyeliyi zorla Türkiye'ye çekti. Türkiye aslında orada kaybetti. Hem Türkiye'de, hem Suriye'de demografik yapı böyle değişti. Suriye'deki enerji yatakları ile Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon yataklarını ayrı düşünmemek gerekiyor. Mavi Marmara olayıyla Türkiye Doğu Akdeniz havzasından uzaklaştı. ABD'nin emperyalist yaklaşımı yani Irak'ta, Pakistan'da, Afganistan'da değişik yerlerde uyguladığı insanlık suçlarını da dikkate alındığında, bölgede ve dünyada ABD ciddi oranda güç kaybetti. Bu gücünü ve prestijini kaybettiği için hakimiyet alanını yeniden yapılandırmak için şimdi Türkiye'yi kullanıyor."

ABD'nin özel savaş ordularının Kandil'de ve Suriye'nin kuzeyinde PKK'lıları eğittiğini anımsatan Tantan, o zaman bütün bu bilgiler arşivde olduğu halde iktidarın sanki bunu yeni öğrenmiş gibi haykırdığını da kaydetti. AKP iktidarının ülkeyi Afrin'e sokmak zorunda kaldığını söyleyen Tantan, şunları söyledi: "O zaman şunu sormak gerekiyor:  Afrin operasyonunda Türkiye'nin ulusal güvenlik strateji belgesi nedir? Türkiye, burada Afrin operasyonuyla egemenlik ve güvenlik kuşağını nereye çekecek? Yıllarca Türkiye Amanos Dağları üzerinden insan kaybına uğradı, daha da ağırı maddi ve manevi değerlerini kaybetti. Bu bölgede PKK sürekli saldırı içindeydi. Özellikle arazinin altında yapılan beton dökmeli tünellerle, bombaya dayanıklı tüneller var. Anlaşılan o ki ABD, bir taraftan da Türk ordusunun böyle bir savaşta durumunu tespit etmeye çalışıyor. Akla bu ihtimaller geliyor. Özellikle Ergenekon, Balyoz kumpas davaları, 15 Temmuz Fethullah Gülen operasyonuyla kurumsal kimliği içeriden boşaltılmak istenen TSK'nın lojistik, savaş ve harekât kabiliyeti, kurmay kabiliyeti, istihbarat kabiliyeti mi test ediliyor?"

"Türkiye'nin bir beka sorunu yok. Beka sorunu aslında iktidarın kendi sorunu" diyen Sadettin Tantan, iktidarda "Bir daha seçilemezsem halk beni yargılayacak korkusu" olduğunu belirtti. Daha önce eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in müdahale edilmesi önerisinin hep geri çevrildiğini ifade eden Tantan, "Uzun süredir de TSK bataklığa girmeyelim diyordu bana göre. Ancak iktidar öyle bir zemin içinde buldu ki kendini girmek mecburiyetinde kalındı. Türkiye, planlı bir şekilde Batı emperyalizminin, ABD, İngiltere, İsrail ve Batılı servislerin enformasyonel savaşlarında kullanılan medya ve sosyal medya üzerinden tahrik edilerek buraya sokuldu. Afrin'e girilmeden önce Ege Denizi'nde işgal edilen adalarımız geri alınamaz mıydı? Neden alınmıyor?" diye konuştu.