125 cenaze dünya sessiz

125 cenaze dünya sessiz
Gazze’yi hem havadan hem karadan vuran İsrail, sivillere karşı yangın bombası da kullanıyor. Ölenlerin sayısı 125’e yükselirken, 924 kişi de yaralandı.

125 cenaze dünya sessiz

Gazze’de dünyanın gözü önünde katliam yapan İsrail’in saldırıları aralıksız devam ediyor. Gazze’yi havadan ve karadan vuran İsrail ordusu, yangın bombası kullanmaya başladı. İsrail’in pazartesi gününden bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 125’e, yaralananların sayısı ise 924’e yükseldi. 

Operasyon sürecek
Ölenler arasında çok sayıda çocuk bulunduğu haber verildi. Savaş uçaklarının ve topçuların Gazze’ye havadan ve karadan ölüm yağdırmasını İsrail halkının tepelerden film gibi izlemesi, dünyada tepkilere neden oldu. İsrail, Gazze’nin kilit noktalarını da vuruyor. Son olarak Han Yunus kentindeki Ulusal İslam Bankası ile bölgenin batısındaki askeri mahkeme binasını vurdu. Saldırı sonucu iki bina da yıkılırken, çevrede de hasar meydana geldi. 
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, askeri operasyonların durması için uluslararası toplumun yaptığı baskıya direneceğini söyledi. Netanyahu, “Hiçbir uluslararası baskı teröristleri vurmamıza engel olamaz” dedi. İsrail Genelkurmay Başkanı Benny Gantz askeri operasyonların gerekli görüldüğü şekilde genişletilebileceğini belirtti. 

Tanksavar saldırısı
Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze’nin doğusundaki İsrail askeri mevzilerine tanksavar saldırısında bulunulduğunu duyurdu. İsrail ordusu, iki askerinin tanksavar saldırısında yaralandığını açıkladı.