Tarım Kredide bir istifa daha. Kurum 11 milyon zarar etmişti

Tarım Kredide bir istifa daha. Kurum 11 milyon zarar etmişti
Tarım Kredi Kooperatiflerinde bir istifa daha geldi. Tareks Hayvancılık Genel Müdürü, eski milletvekili Adem Tatlı da görevinden istifa etti.

Milli Gazete’de yer alan habere göre, Tarım Kredi Kooperatiflerinde genel müdür Fahrettin Poyraz’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile bir gece görevden alınmasının ardından, Tarım Kredi Kooperatiflerinde yaprak dökümü başladı.

Hayvancılık cinayetiyle akıllara kazınan Tareks Hayvancılık Genel Müdürü, eski milletvekili Adem Tatlı da görevinden istifa etti.

KURUM 11 MİLYON ZARAR ETMİŞTİ
Tatlı’nın genel müdürlüğü döneminde Tareks Hayvancılık’ta, 2020 yılında yaşanan brusella skandalından dolayı 2300 birinci sınıf anaç hayvan zorunlu kesime gönderilerek, kurumun 11 milyon lira zarar etmesine neden olunmuştu.

ZORUNLU KESİME GÖNDERİLMİŞLERDİ
Tareks Hayvancılık’ın Yozgat/Boğazlıyan’daki çiftliğindeki yüzlerce süt hayvanı Kırklareli/Lüleburgaz’da Dursun Akdağ’dan kiralanan çiftliğe taşınmış ancak kısa bir süre sonra ise Lüleburgaz’daki çiftlik tamamen boşaltılarak, bu hayvanlar tekrar Boğazlıyan’daki çiftliği taşınmıştı. Hayvanların taşınmasının hemen ardından yani 3 gün sonra Boğazlıyan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne brucella ihbarı yapılmış ve yapılan testler sonucunda 2 bin 300 anaç hayvan brusella hastalığından dolayı zorunlu kesime gönderilmişti.

İlgili Haberler