Tarihi zirvenin ardından Kılıçdaroğlu’ndan ilk mesaj: Nihai istişaremizi gerçekleştirdik

Tarihi zirvenin ardından Kılıçdaroğlu’ndan ilk mesaj: Nihai istişaremizi gerçekleştirdik
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da 6 muhalefet partisi liderinin katılımı ile gerçekleştirilen tarihi zirve sonrasında sosyal medya hesabından toplantıya ilişkin bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, " Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem konusunda nihai istişaremizi gerçekleştirdik" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi lideri Ali Babacan ve Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal ilk kez bir araya geldi.

5 saat 15 dakika süren toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni üzerine çalışıldığı belirtilirken, liderlerin 28 Şubat''ta yapılacak ortak açıklamayla mutabakat metnini kamuoyu ile paylaşayacağı belirtildi. Yapılan açıklamada, "iş birliğinin sürdürüleceği" mesajı verildi.

Toplantı sonrasında ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ilk açıklama geldi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda toplantıya katılan liderlere teşekkür etti.

Kılıçdaroğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Demokrasi için, adalet için, halkımızın refahı ve ülkemizin aydınlık yarınları için 6 siyasi partinin liderleri olarak bir araya geldik. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem konusunda nihai istişaremizi gerçekleştirdik. Sayın Genel Başkanların her birine teşekkür ediyorum.”

İlgili Haberler