Tarlayı kazan arkeologlar yan yana bulunca şok oldular. Yanında buldukları da hazine değerindeydi

Tarlayı kazan arkeologlar yan yana bulunca şok oldular. Yanında buldukları da hazine değerindeydi
Avusturya'nın Krems-Wachtberg bölgesinde kazı yapan arkeologlar insanlık tarihi için önemli bir keşfe imza attı. Yapılan çalışmalarda, bilinen en eski tek yumurta ikizlerinin kalıntılarına ulaşıldı. Sonuçları Nature dergisinde yer alan çalışmaya göre bebeklerin bundan 30 bin yıl önce yaşadıkları ihtimali üzerinde duruluyor.

Sözcü'de yer alan habere göre, Avusturya'daki arkeologlar, Krems-Wachtberg bölgesinde yaptıkları kazılarda önemli kalıntılar buldu. 

ikiz-kardes-arastirma3-16-9-1605090688-880x495.jpg

GÖMÜLMÜŞ TEK YUMURTA İKİZİ BULUNDU

Üst Paleolitik döneme ait bir mezarlıkta incelemelerde bulunan uzmanlar, birlikte gömülmüş iki erkek bebeğin kemiklerini tespit etti. Krems-Wachtberg bölgesindeki DNA’ları incelenen bebeklerin ikiz kardeş oldukları görüldü. İkiz kardeşlerin biraz uzağında üçüncü bir bebek kalıntısı bulunurken, bunun da yaklaşık üç ay hayatta kalan kardeşlerin üçüncü derece bir yakını olduğu düşünülüyor.

KAZIDA FARKLI OBJELER SAPTANDI

Mezarda yapılan incelemelerde defin sırasında bazı objeler kullanıldığı da dikkat çekti. Daha erken ölen kardeşin pelvis bölgesinde fildişi bulunurken, diğer kardeşte ise yine hayvan dişlerinden oluşan bir kolye olduğu görüldü.

ikiz-kardes-arastirma2.jpg

Sonuçları Nature dergisinde yer alan çalışmaya göre bebeklerin bundan 30 bin yıl önce yaşadıkları ihtimali üzerinde duruluyor.