"Taşoz'a Yunan adası demek vatana ihanettir"

"Taşoz'a Yunan adası demek vatana ihanettir"
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in Ege'deki Taşoz Adası için kullandığı "Yunan adasıdır" ifadelerine çok sert tepki gösterdi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Yunanistan'ın Taşoz Adası'ndaki faaliyetlerine ilişkin verdiği soru önergesine cevabı tartışmalara neden oldu.

CHP'li Gürer, Bakan Dönmez'in cevaplaması üzere verdiği soru önergesinde adanın açıklarında Yunanistan tarafından yürütülen sondaj faaliyetlerini gündeme getirmiş, "Türkiye'nin bölgesi sayılan alanda buna kim izin veriyor?" diye sormuştu.

Gürer'in soru önergesine cevap veren Bakan Dönmez ise adanın Yunanistan'a ait olduğunu öne sürmüştü. Dönmez, soru önergesine ilişkin cevabında, "Taşoz Adası, Lozan Anlaşmasının 12. maddesi ile doğrulanan 13 Şubat 1914 tarihli Büyük Devletler Kararı ile Yunan egemenliğine bırakılmıştır. Ege Denizi'nde, Türkiye ve Yunanistan tarafından ülke ve ada karasularının (6 mil) dışında herhangi bir petrol ve doğal gaz arama ve üretim çalışması yapılmamaktadır" ifadelerine yer vermişti.

"VATANA İHANETTİR"

Bakan Dönmez'in cevabına, İYİ Parti Genel başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'dan çok sert tepki geldi.

Twitter hesabından açıklamada bulunan Özdağ, "Taşoz Adası’na yunan adası demek vatana ihanettir" dedi.

İlgili Haberler