TBMM'de grup önerileri görüşüldü

TBMM'de grup önerileri görüşüldü
TBMM Genel Kurulu'nda grup başkanvekilleri, Samsun'daki Atatürk Onur Anıtı'na saldırı, terörle mücadele ve Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin Osman Kavala kararıyla ilgili açıklamalar yaptı. 

DHA - TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı. Gündem dışı konuşmaların ardından, grup başkanvekilleri oturdukları yerden söz aldı.

İYİ PARTİLİ USTA: HÜKÜMET BU MECZUPLARA CESARET VERDİ

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, kimliği belirsiz kişilerin Samsun İlkadım''da bulunun Atatürk Onur Anıtı''nı yıkmak istediklerini aktararak, "Anıta halat bağlayıp çekmek suretiyle kaidesinden düşürmeye çalışan saldırganlar, amaçlarına ulaşamadı. Hükümetin, Türkiye Cumhuriyeti''nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk''e her fırsatta sözlü olarak saldıranlara ve Atatürk''ün annesine hakaret edenlere karşı sessiz kalmasından güç alanlar Onur Anıtı''nı halatla düşürmeye çalışma gafletinde bulundular. Hükümet bu meczuplara cesaret vermiş, fiili saldırılarının önünün açılmasına vesile olmuştur" açıklamasında bulundu.CHP''Lİ ALTAY: KİMDEN 

CESARET ALDIĞINI 84 MİLYON BİLİYOR

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Samsun''da Onur Anıtı''na yönelik saldırıya ilişkin, "Samsun Atatürk Anıtı ki bu Atatürk Anıtı her vilayette olan anıtlardan farklı olarak ''Onur Anıtı'' diye bilinir. Simgesel değeri yani çok daha önemlidir. Bu anıta bir saldırı yapıldı. Hiç şüphesiz bu saldırının bir sapığın, bir meczubun, bir şuursuz izansızın işi olduğunu, yaptığını biliyoruz. Değilse bile bizce bu saldırıyı yapan bir meczuptur. Fakat bizi düşündüren bu meczubun bu saldırıyı Samsun''da, kurtuluşun başkentinde, kurtuluşun ilk ayak sesinin duyulduğu ildeki anıta ''Bu saldırı bir meczubun işidir canım'' diye de geçiştirilmemeli çünkü bu tür meczupların sayısı günden güne artıyor ve bunların kimden cesaret aldığını ben de biliyorum, 84 milyon da biliyor" değerlendirmesinde bulundu.