Milletvekillerinden dikkat çeken sosyal medya talebi

Milletvekillerinden dikkat çeken sosyal medya talebi
Kısa süre önce yapılan bir oturumda sosyal medya hesaplarını gündeme getiren milletvekilleri, ilginç bir istekte bulundu.

Sosyal medya hayatınınsın bir parçası haline geldi. Shızla yayılan sosyal medya platformlarından siyaset de nasibini aldı. Son dönemlerde çok sayıda isim Instagram, YouTube ve TikTok gibi platformlardaki aktif olarak paylaşımlarda bulunuyor.

Bu durum bazı ilginç gelişmeleri de beraberinde getiriyor. Hürriyet‘ten Umut Erdem‘in haberine göre, TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, milletvekillerinin istemeleri doğrultusunda TBMM sitesindeki özgeçmişlerine sosyal medya hesaplarını da ekleyebilecek.

MİLLETVEKİLLERİ, SOSYAL MEDYA HESAPLARINI PAYLAŞABİLECEK

TBMM''deki TikTok tartışması, vekillerden birinin sunduğu bir önerge ile başladı. İzmir Milletvekili Murat Bakan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un yanıtlaması üzere Meclis Başkanlığı’na bir önerge verdi. Bakan, önergesinde TBMM web sayfasında yer alan milletvekilleri özgeçmişiyle ilgili bazı isteklerde bulundu.

Soruyu yönelten Murat Bakan, “Özellikle Instagram, YouTube ve TikTok son yılların yükselen mecralarıdır. Milletvekillerinin özgeçmişlerinin ve yasama faaliyetlerinin bulunduğu sayfada, sadece Facebook ve Twitter adlı sosyal medya mecralarının bağlantıları eklenebilmektedir. Burada bir düzenleme yapılarak, milletvekillerinin özellikle YouTube ve Instagram sayfalarına erişim bağlantısı eklenmesi noktasında bir revize/çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?” dedi.

Bunun üzerine cevap veren Başkanvekili, TBMM resmi internet sayfasında milletvekillerinin özgeçmiş bilgilerinin bulunduğu kısma milletvekillerine ait sosyal medya hesabı olarak soru önergenizde bahsi geçen sosyal medya hesaplarının eklenmesi mümkün olup; milletvekillerimiz tarafından talep edilmesi durumunda kendi özgeçmiş sayfalarında gerekli değişiklik yapılabilecektir” sözleriyle yanıt verdi. (ShiftDelete.Net - Oğuz Çakır)