Tekirdağ'da korona virüs tedbirleri vatandaşlara zor anlar yaşattı

Tekirdağ'da korona virüs tedbirleri vatandaşlara zor anlar yaşattı
Tekirdağ'da korona virüs tedbirleri kapsamında şehirler arasında ulaşımın kapatılmasının ardından, şehre girmek isteyen vatandaşlar yürümek zorunda kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün gerçekleştirdiği açıklamada 30 Büyükşehire giriş- çıkışların  kapatıldığını duyurmuştu. 

Tekirdağ'da, saat 00.00'dan itibaren özel araçlarla giriş-çıkış yasağı uygulanmaya başlamasının ardından il girişinde jandarma ve polisin uygulaması sürüyor. Jandarma ve polis ekipleri, sürücü ve yolculara izin belgesi sorup, izin belgesi olmayan sürücüleri ise geri çeviriyor.

tekirdaga-yuruyerek-girdiler-8703-dhaphoto2.jpg

BARİYERLERLE KAPATILDI

Tekirdağ'ın İstanbul il sınırı olan Marmara Ereğlisi ilçesine bağlı Sultanköy Mahallesi'nde jandarma, İstanbul'a çıkan tüm ara yolları bariyer ile kapattı. Jandarma ekiplerinin kapattığı bariyeri açıp geçen sürücülere ise polis ve jandarma tarafından cezai işlem yapıldı. Büyük araçların dönmesi için ise orta bariyer söküldü, burada karayolları ekipleri tarafından çalışma yapıldı.

tekirdaga-yuruyerek-girdiler-3682-dhaphoto4.jpg

YÜRÜYEREK GİRDİLER

Kontrol noktasına araçla gelen bir grup aracın geçişine izin verilmedi. Araçlardan inenler ise yürüyerek kontrol noktasına geldi. Burada güvenlik güçlerinin kontrol ettiği yayalardan izin belgesi olanların kente girişine izin verildi. Yanında kızı bulunan bir kişi ise 3 kilometre mesafede bulunan aracına yürüyerek gitmek zorunda kaldı.

GERİ ÇEVRİLİYORLAR 

TEM otoyolunun Çorlu gişeler mevkiinde de araçların giriş ve çıkışları polis ekiplerince yapılıyor. İzin belgesi olmayan sürücüler, geri çevreliyor, belgeleri olanların ise geçişleri sağlanıyor.