Tekmelenen madenci konuştu: "Tekme tüm madencilere atıldı"

Tekmelenen madenci konuştu: "Tekme tüm madencilere atıldı"
Soma faciasına damgasını vuran tekmele olayında başbakanlık müşaviri olan Yerkel’in tekmelediği madenci konuştu.

Başbakanlık müşaviri olan Yusuf Yerkel, Soma faciasına damgasını vuran 'tekme'nin üzerinden geçen 4 yılın ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak kamuoyundan özür dilediğini açıklamıştı.

O olayda tekmelenen madenci Erdal Kocabıyık, bu açıklamalara cevap verdi. Kocabıyık, “Halen üzgünüm, kalbim kırık. O tekme yalnızca bana değil, tüm madencilere atıldı” dedi.

Cumhuriyetin haberine göre, Kocabıyık, Yerkel’le yalnızca bir kez görüştüğünü, işsiz olduğu dönemde telefonlarına bile çıkmadığını söyledi.

Özrü kabul etmediğini vurgulayan Kocabıyık, "Halen üzgünüm, kalbim kırık. Bir kere telefon etmekle bu iş bitiyorsa, tamam. Tekme fotoğrafının yayımlanmasından sonra Soma’da kimse bana iş vermedi. Kara listeye alındım. Kaç kere yardım için telefon ettim, hiçbirine çıkmadı. Hep ‘Toplantıdayım’ dedirtti. O zaman Ankara’da görevdeydi. Ben de işsizdim. Bir yardımı olmaz mıydı? Yardım istediğimde ilgilenmedi" dedi.

Başbakanlık’ın Mercedes araçlarına zarar verdiği iddiasıyla ceza alan Kocabıyık, hakkında “provokatör” suçlamasıyla haber yapan havuz medyasına karşı açtığı davalardan da olumlu sonuç alamamış. Kocabıyık, "Ben gariban bir insanım" diyerek “Davalar hep bizim aleyhimize dönüyor. O yüzden çok fazla konuşmak istemiyorum. Tek bir telefonla özür olmaz. O tekme yalnızca bana değil, tüm madencilere atıldı" diye konuştu.

İlgili Haberler