Tele1 ile Fatih Portakal polemiği büyüyor! Merdan Yanardağ cevap verdi

Tele1 ile Fatih Portakal polemiği büyüyor! Merdan Yanardağ cevap verdi
Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın RTÜK'e tepki olarak tüm kanallara 1 dakikalık ekran karartma çağrısına itiraz eden Fatih Portakal'a Tele1'den yanıt geldi.

Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, RTÜK tarafından kendilerine ve Halk TV’ye verilen 5 günlük ekran karartma cezasına karşı tüm televizyon kanalları 5 gün boyunca saat 21.00’de 1 dakikalık ekran karartmaya çağırmıştı.

Fox TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal ise bu çağrıya itiraz etmiş ve "#Tele1 in diger kanallara 1 dk’lik ekran karartma onerisi bu ortamda yapilacak bir sey degil. Bir de kosul var: ya onlardan ya bagimsız gazetecilik deniyor.Bu da bir zorlama! Herkesin nerede durduğuzaten aşikar. Önemli olan zor zamanlarda inatlasma degil, sürdürülebilirlik..." ifadelerini kullanmıştı.

MERDAN YANARDAĞ VE TELE1'DEN YANIT

Fatih Portakal'ın bu çıkışına Merdan Yanardağ ve Tele1'in resim Twitter hesabından yanıt geldi. 

Yanardağ, "#tele1'in önerisini uygulamak neden mümkün değil Fatih Portakal? RTÜK kararını kınamak için, 1 dk ekran karartmak çok mu zor? Bu bir demokrasi ve dayanışma çağrısı.. İkilem basit, ya varsınız ya da yok.. Sanırım anlaşılmadı. Mazeret üretmeye kalkışmak komik ve anlamsız." ifadelerini kullanırken, Tele1'in Twitter hesabından ise şu paylaşım yapıldı:

Bu bir demokrasi ve dayanışma testi.. Zorlama yok.. Ya varsınız ya yoksunuz! İkilem bu kadar basit! #Tele1susturulamaz #ekranlarkarartılamaz

1-156.png