Termik santral projesinde kafa karıştıran gelişme: Bakanlık, AKP'li vekili yalanladı

Termik santral projesinde kafa karıştıran gelişme: Bakanlık, AKP'li vekili yalanladı
AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’in ‘Teknik sebepler ile iptal edildiğini’ açıkladığı termik santral projesi ile ilgili Çevre ve şehircilik Bakanlığı’ndan kafaları karıştıran bir açıklama geldi. Açıklamaya göre proje ile ilgili ÇED sürecinin sürüyor.

Tekirdağ’da yapılması planlanan ve AKP’li Milletvekili Mustafa Yel’in iptal edildiğini açıkladığı termik santral projesi ile ilgili kafaları karıştıran bir gelişme yaşandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, termik santral ile ilgili ÇED sürecinin devam ettiğini açıkladı.

Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, geçen yıl 13 Aralık’ta Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Mustafa Şentop, Tekirdağ Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Yel ve Tekirdağ Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK ve MYK Üyesi Çiğdem Koncagül’ün Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sn. Fatih Dönmez ile görüşmeleri neticesinde teknik nedenlerden dolayı termik santralin yapımından vazgeçildiği bildirilmiştir” demişti.

2017 yılının Şubat ayında Resmi Gazete'de yayımlanan acele kamulaştırma kararı ile birlikte Tekirdağ'da tarım arazilerini de kapsayan bir alanda kömürlü termik santral kurulması için “acil kamulaştırma” kararı çıkarılmıştı. Yargı kararı sonrası projede yer değişikliğine gidilmiş ancak bu kez de santral projesi binlerce meşe ağacının bulunduğu ormanlık alana taşınmıştı.

AKP’Lİ VEKİL İPTAL DEMİŞTİ, BAKANLIK ‘DEVAM EDİYOR’ DEDİ

 Yeşil Barış Hukuk Derneği ve Silivri Çevre Derneği’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yaptığı bilgi edinme başvurusu sonucunda, Bakanlık ve Elektrik Üretim A.Ş tarafından verilen yanıtta “Projenin ÇED raporu hazırlanma aşamasında olup ÇED süreci devam etmektedir” denildi. Yine aynı kapsamda EÜAŞ’ye yapılan bilgi edinme başvurusuna gelen yanıtta ise “Trakya Bölgesi’ndeki kömür kaynaklarının değerlendirilmesine yönelik proje geliştirme süreçleri devam etmektedir. Bahsi geçen konular Bakanlığın takdirindedir” ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler