Toplu işten çıkarmalar yapılmıştı: Şirket ve çalışanlar karşı karşıya

Toplu işten çıkarmalar yapılmıştı: Şirket ve çalışanlar karşı karşıya
Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın yöneticileri şirketin yüzde 10'unu işten çıkaracağını aktarmıştı. Şirket işten çıkarmayla ilgili yasal prosedürlere uygun olmayan şekilde işten çıkardığı gerekçesiyle dava edildi.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Son dönemde Tesla ve çalışanları arasındaki gerginlik tırmanarak devam ediyor. Öyle ki dünyanın en zengin ismi olan şirketin CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz haftalarda işten çıkarmaların sinyallerini vermişti. Görünen o ki toplu işten çıkarmalar, sessiz sedasız gerçekleşti.

Geçtiğimiz haftalarda Musk, şirketteki üst düzey yöneticilerine ekonomi hakkındaki düşüncelerini belirten bir e-posta gönderdi. Ünlü iş insanı, küresel ekonomi hakkındaki düşüncelerini “süper kötü bir his” olarak değerlendirirken gönderdiği e-postada şirketin yüzde 10’unun çıkacağının sinyallerini vermişti.

Reuters’in bildirdiğine göre Tesla, Nevada’daki Gigafactory’deki iki eski çalışanı tarafından toplu işten çıkarmalar nedeniyle dava edildi. İki eski çalışanın iddialarına göre Tesla, 500’den fazla işçiyi yasal prosedürlere uygun olmayan şekilde işten çıkardı.

Federal yasalara göre şirketler, toplu işten çıkarma kararını en az 60 gün önceden çalışanına iletmesi gerekiyor. İki eski çalışana göre Tesla, bu süreyi tanımadı. Öyle ki Davayı açan işçilerden biri olan John Lynch, 10 Haziran’da ani bir kararla işten çıkarıldı.

Öte yandan Tesla’nın başındaki tek sorun bununla sınırlı değil. Şirket, geçtiğimiz dönemlerde teknik hatalardan dolayı defalarca araçlarını geri çağırdı. Bu durum, ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg’in rehberliğinde bir kurum olan Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi tarafından soruşturma altına alındı.

İlgili Haberler