Tevfik Göksu’nun ‘etik olmazdı’ sözüne Erdoğanlı yanıt. Eminönü-Alibeyköy Tramvayı ile ilgili sözleri gündem oldu

Tevfik Göksu’nun ‘etik olmazdı’ sözüne Erdoğanlı yanıt. Eminönü-Alibeyköy Tramvayı ile ilgili sözleri gündem oldu
İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun belediyenin yapılan projeleri ile ilgili daha önceden söylediği 'projeler hazır ancak seçim dönemi diye açmadık' sözleriyle yapılmış bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Göksu'nun söylemleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri hatırlatıldı.

Eminönü-Alibeyköy Tramvayı'nın Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı arasındaki ilk kısmı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı törenle hizmete girdi.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun ise açılışı yapılan projeye Ocak ayında sarf ettiği dair 'etik olmazdı' sözleri sosyal medyada gündem oldu.

AKP’li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu "Alibeyköy Tramvayı 2019 Mart'ta hazırdı ama seçim dönemi diye açmadık" dedi. Göksu, seçim öncesi etik kurulunun konuyu değerlendirdiğini ancak bu durumun etik olmayacağını söyledi.

İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan'ın paylaştığı videoda Tevfik Göksu'nun, " Arkadaşlar böyle değerlendirdi. Bunlar hazır projeydi ancak seçim dönemi etik olmaz diye açılmadı. Yoksa bu hat o günlerde açılabilecek fonksiyonlara sahip bir projeydi." ifadeleri yer aldı.

Paylaşılan videoda; Erdoğan'ın seçim döneminde açılışını yaptığı, temelini attığı ve seçim konuşmaları sergilediği görüntülere yer verilirken, söz konusu videoya, Göksu kastedilerek, "Sen var ya sen" notu düşüldü. Bu söz aynı zamanda, Erdoğan'ın bir açılış yaptığı esnada söylediği sözlerdi.