Tezcan: "Delegede çoğunluk kurultaydan yana değil"

Tezcan: "Delegede çoğunluk kurultaydan yana değil"
Katıldığı bir canlı yayında CHP'deki kurultay tartışmalarına değinen Parti Sözcüsü Tezcan, delegelerde çoğunluğun kurultaya sıcak bakmadığını söyledi.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan bir kez daha ‘kurultay yok’ ifadelerini kullandı. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Tezcan, "Tartışma belki bir kaç gün daha sürer ama daha sonra biter" dedi.

"Genel başkan genel merkez açısından bir kurultay çağrısı yok. Genel başkanın gündeminde kurultay çağrısı yok Parti Meclisi’nde de böyle ağırlıklı irade yok. gördüğümüz kadarıyla da kurultay delegelerinin çoğunluğu olağanüstü kurultay yapılması taraftarı değil" diyen Tezcan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Delegelerin büyük çoğunluğu parti içindeki kurultay tartışmalarının yerel seçim hazırlık sürecini kötü etkileyeceğini düşünüyor. Elbette kurultay isteyen bir kesim de var. 1990 yılında partiye üye oldum o günden bu yana her seçim sonrası kurultay tartışmaları yaşanır."

İNCE’YE YANIT

Muharrem İnce’nin ‘Kimse benden kurultay lafı duymayacak’ sözlerinin ardından ‘parti organları gereğini yapar’ sözleri hatırlatılan Tezcan, "Kurultay istedim demiyor ama örgüt gereğini yapar diyor. Bence uygun olmamıştır" dedi.

Seçim öncesinde Milleti İttifakı içinde yer alan İYİ Parti’nin ittifakı bitti açıklamasını da değerlendiren Tezcan “15 milletvekilini demokrasiye karşı kurulan tuzağı önlemek için sayın genel başkanımız gönderdi doğru bir adım attı. Seçimin bitmesiyle teknik anlamda ittifakın sona ermiş olması doğaldır. Seçim ittifakı sadece seçimi kapsayan bir protokol olmanın çok ötesindeydi. Çünkü orada temel ilkeler vardı.” diye konuştu.

İlgili Haberler