THY yerden uçuşa geçti. İBB'nin İYİ Partili Meclis Üyesi Ali Kıdık paylaştı 

THY yerden uçuşa geçti. İBB'nin İYİ Partili Meclis Üyesi Ali Kıdık paylaştı 
İBB'nin İYİ Parti Meclis Üyesi Ali Kıdık, sosyal medya hesabından Türk Hava Yolları'nın, 35 uçağın ardından bugün de 55 uçağını daha yere indirdiğini böylece toplam 90 uçağın yere inmesiyle havacılık tarihinde ilk ilk yaşandığını duyurdu. Uçakların yere inmesi, THY çalışanlarında işsiz kalır mıyız korkusu yaşanmasına neden olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde geniş gövdeli 35 uçağını yere indirme kararı alan THY, bu kez de dar gövdeli 55 uçağını yere indiriyor. Covid-19 salgının tekrar artışa geçmesi ve kış sezonunun etkisiyle yolcu sayısı gittikçe azalan THY, alınan ek önlemlerin de etkisiyle yeni karar alma yoluna gitti.

İBB'in İYİ Parti Meclis Üyesi Ali Kıdık, sosyal medya hesabından  Türk Hava Yolları'nın, 35 uçağın ardından bugün de 55 uçağını daha yere indirdiğini böylece toplam 90 uçağın yere inmesiyle havacılık tarihinde ilk ilk yaşandığını duyurdu. 

Toplam 55 uçağını yere indirecek olan Türk Hava Yolları, bu uçaklarını 52 adet Airbus A321 ve 3 adet de Airbus A320 olarak belirledi. THY'nin Covid-19 salgının durumuna göre bu kararlarını yeniden gözden geçireceği bildirildi.

Uçakların yere inmesi THY çalışanlarında işsiz kalır mıyız korkusu yaşanmasına neden oldu "Gelir olmayınca giderlerin kısılmasına kesin gözle bakıldığını belirten çalışanlar "İlk ve en kolay kısıtlama personel çıkarma olacaktır. Acaba ne zaman işsiz kalırız diye gözümüze uyku girmiyor. Tek kurtuluşumuz salgının bir an önce bitmesi" yorumunu yaptılar.

aaauuuuuuu.jpg

thy-008.jpg