Air India paçayı kurtardı

Air India paçayı kurtardı
Türk Hava Yolları'nı zarara uğratıp, Yönetim Kurul Başkanlığı görevinden ayrılan İlker Aycı Hindistan'da tutunamadı. Aycı, Air India'nın CEO'luk teklifini reddettiğini açıkladı. Aycı,kararının gerekçesini ise"Hindistan kamuoyunda bazı çevreler tarafından farklı bir zemine çekilme çabası' olarak açıkladı.

Türk Hava Yolları'nı borç batağına sokan İlker Aycı Hindistan'da tutunamadı.

THY''yi zarara uğratıp Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden ayrılan İlker Aycı, Air India''nın CEO''luk teklifini reddettiğini açıkladı. Aycı''nın aldığı bu kararın gerekçesini ''Hindistan kamuoyunda bazı çevreler tarafından farklı bir zemine çekilme çabası'' şeklinde tanımlaması dikkat çekti.

Türk Hava Yolları''nı (THY) borç içinde bırakıp Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanlığı görevinden istifa eden İlker Aycı''nın, Air India''nın CEO''luk teklifi aldığı öğrenilmişti. Aycı''nın hakkında çıkan iddiaların Hindistan''da tartışmalara neden olması nedeniyle görevi kabul etmediği ileri sürüldü.

Aycı, THY''de göreve getirildiği 2015 yılında; işletme sermayesi için sıfır borçla devraldığı şirketi, milyarlarca dolar borç içinde bırakıp istifa etmek zorunda kalmıştı. Akrabalarını ve yakın çevresini THY''ye doldurduğu eleştirilerine maruz kalan Aycı''nın, adrese teslim ihalelerle de kuruma zarara soktuğu ileri sürülmüştü. Aycı''nın THY Yönetim Kurulu Başkanlığı''nın yanında 17 ayrı şirkette yönetim kurulu üyesi olduğu da ortaya çıkmıştı.

İlgili Haberler