TIME'ın en iyi 100 fotoğraf listesinde Meral Akşener detayı

TIME'ın en iyi 100 fotoğraf listesinde Meral Akşener detayı
TIME dergisi 2017'nin en iyi 100 fotoğrafını yayınladı. Listede İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in 'Hayır' kampanyası sürecinde çekilmiş bir fotoğrafı da yer alırken Türkiye'den sadece 3 fotoğrafa yer verildi.

TIME dergisi her sene olduğu gibi bu sene de 2017'ye damgasını vuran 100 fotoğrafı yayınladı. Listede Türkiye'den 3 fotoğrafa yer verilirken,  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de bir fotoğrafının bulunması dikkat çekti.

Akşener'in, 16 Nisan referandumu sürecinde başlattığı 'Hayır' kampanyasında AFP'den Bülent Kılıç'ın çektiği fotoğraf "Türk muhalefet partisinin liderliği için aday olan Meral Aksener, mevcut parlamento sistemi değiştirecek referandumunda  başkanlık sistemine karşı 28 Mart'ta İstanbul'da hayır kampanyasına gitti" notuyla paylaşıldı.

Akşener, referandum sürecinde yürüttüğü kampanyada Türkiye'nin birçok yerine giderek başkanlık sisteminin Türkiye'ye verebileceği zararları vatandaşlara anlatmış o dönem bu çalışmalarıyla büyük yankı uyandırmıştı.

Referandum sonrasında da mühürsüz pusula ve meşruiyet tartışmaları devam ederken referandum sonucunda 'hayır' yüzde 48.59'da kalırken, 51.41 gibi az bir farkla 'evet' çıkmıştı. 

Derginin listesine Magnum Photos for TIME'tan Emin Özmen imzası ile giren bir diğer fotoğraf da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı ve İstanbul'da sona eren Adalet Yürüyüşü'nde Sakarya'da yolda uyuyakalan bir vatandaştı. Alessandro Penso imzası ile yayınlanan diğer bir  fotoğrafta ise Gaziantep'te bir tekstil fabrikasında çalışan Yusuf isimli 11 yaşındaki Suriyeli çocuk yer aldı.

İşte TIME'ın listesine giren o fotoğraflar:

İlgili Haberler