Gazeteci Timur Soykan AKP’nin saklamak istediği görüntüleri kayda aldı

Gazeteci Timur Soykan AKP’nin saklamak istediği görüntüleri kayda aldı
Gazeteci ve yazar Timur Soykan, AKP iktidarının ekonominin gidişatıyla ilgili dikkat çeken yorumlarını “Bu video bilgisel; arşiv olarak burada dursun.” diyerek sosyal medyada paylaştı.

Merkez Bankasının net döviz rezervlerinin düşmesi, döviz kurlarındaki istikrarsız seyir, temel gıda ürünlerindeki fahiş zam, marketlerdeki ürünlere satışına sınırlandırılma getirilmesi, ekmeğe gelen zamlardan sonra halk ekmek büfelerinin önünde kuyruk olması ve İBB''nin AKP''li Meclis Üyesi Muhammet Kaynar’ın kuyrukların kurgulandığını söylemesi…

AKP iktidarında, günden güne vatandaşın alım gücü düşerken, ekonominin iyi olduğunu savunan AKP’li yöneticilerin değerlendirmeleri tepki çekmişti.

Gazeteci ve yazar Timur Soykan “Ülke ekonomik kriz altında ezilirken Saray ve şürekası alay ediyor. Yoksulluğun sorumluları ‘Açım’ diyeni hain ilan ediyor. Halktan kopuk saray masalı absürtlüğündeki bugünleri unutmayalım. Bu video bilgisel; arşiv olarak burada dursun.” diyerek ekonomi arşivini paylaştı.

Soykan, Erdoğan’ın ekonomik kriz olmadığını savunmasını “Ekonominin sorumlusu benim, ben diyen Cumhurbaşkanı, ekonomik krizi inkar etti. Ona göre ülke güllük gülistanlık. Aşağıdaki videoda çiftçiler hakkında konuşan Erdoğan “Benim vatandaşım gayet memnun” diyor. Öğrenci burslarını anlatıp “Elinize dilinize dursun ya” diyerek kızdı.” sözleriyle paylaştı.

Ayçiçek yağına üst üste zam gelmesinin ardından ise yağ kutularına fiyatından dolayı alarm takıldı

Soykan ise yağlara alarm takılmasını şu sözlerle hatırlattı:

“Bu sırada ayçiçek yağının fiyatı katlanarak artmış, 5 kg ayçiçek yağı 200 liraya yaklaşıyordu. Türkiye, marketlerdeki ayçiçek yağına alarm takıldığını ilk kez görüyordu.”

ÖTV ve KDV vergilerinin araba fiyatlarının iki katı olmasıyla 100 bin liranın altında neredeyse hiç araba bulunamazken, Erdoğan dikkat çeken bir yorumda bulunmuştu.

Soykan, o yorumu “İnsanların mutfağında yangın varken, market alışverişleri cep yakarken Cumhurbaşkanı başka alemdeydi. Şöyle konuştu: “Yav şu an herkeste araba var, kapıcısında araba var. İkinci el araba yetişmiyor.” ifadeleriyle paylaştı.

Soykan, “Türk lirası eriyip zam yağmuru altındaki halk temel gıda ürünlerini alamayacak hale gelirken Erdoğan, Avrupa ve ABD''deki rafların boş olduğunu, Türkiye''deki bolluğun, bereketin devam ettiğini anlattı” dedi.

Soykan, Erdoğan’ın Tarım Kredi Kooperatifleri Marketileri’nden kameralar önünde alışveriş yaparak, fiyatlar uygun demesini ise “1150 odalı Saray’da yaşayan Cumhurbaşkanı, halkı yoksul ve aç olmadığına ikna etmeye çalıştı. Market alışverişi yapıp “Fiyatlar uygun” dedi. Hiçbir temel gıda ürünü almayan Erdoğan’ın alışverişi 1002 lira tutmuştu. Asgari ücret 2 bin 825 liraydı.” sözleriyle hatırlattı.

Soykan, yağ ve şeker satışlarına kota getirilmesini fotoğrafıyla birlikte paylaştı.

Emine Erdoğan’ın tarihe geçen sözlerini şu şekilde belirtti:

"Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan, Saray manzarasında göremediği halka öğütlerde bulunurken Marie Antoinette benziyordu. “Ekmek yoksa pasta yesinler” sözleri kadar absürttü konuşması. Yoksulluk içindeki halka ‘Porsiyonlarımızı küçültelim’ dedi. Bu sözüyle tarihe geçti.

50 bin dolarlık çanta omuzunda, Avrupa kentlerinde alışveriş için mağaza kapatan first lady’nin akıl verdiği halk pazarda atıkları topluyordu. Kadınlar birkaç lira tasarruf için pazarda saatlerce etiketlere bakıp dolaşıyordu.”

Soykan, AKP’den üst üste zam gelen araba fiyatları için yapılan yorumu bir kez daha gündeme getirdi:

“AKP’nin kalesi Konya’nın AKP milletvekili Halil Etyemez, ‘Reis’in dikkatini çekme telaşındaydı. Yükselmenin formülü basitti. Herkesin bir, iki otomobili olduğunu söyledi.

Eski AKP Konya milletvekili Hüsniye Erdoğan da siyaset sahnesinde göz doldurmak için kamera karşısına geçti. Halk zamlar altında inlerken tarihe geçecek sözleri sarf etti: Mini mini zamlar”

Et fiyatlarının artmasıyla vatandaşın et alamaz duruma gelmesine AKP’li vekilden şöyle bir yorum gelmişti:

“AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirağ, halkla alay ediyordu. Vatan, millet hamasetiyle "Az yiyin" diyordu: “İki kilo et yiyorsak yarım kilo et yeriz…” Bununla da yetinmedi, "Sağlığa zararlı" açıklaması yaptı. Buyurun videosu”

Sokak röportajında doktorun kendisine “sen hiç et yemedin mi” sorusunu anlatan bir vatandaş “nasıl yiyeceğim, nasıl yiyeceğim" diyerek isyan etmesini videosuyla paylaştı:

“Sokak röportajında KRT''ye konuşan bu teyze söze gerek bırakmamıştı. Vekiller işte bu insanları fakir olmadığına ikna etmeye çalışıyor”

Soykan: AKP’nin Konya milletvekili kendini Saray’a göstermek için büyük mücadele veriyordu. Halil Etyemez ülkedeki bolluğu anlattı. Ülkede yokluk denen bir şey yok. Bolluk ortada." Ona göre; yoksulluktan bahsedenler Tayyip Erdoğan ve millet düşmanlığı yapıyordu."

AKP’li vekillerin pazarlardaki fiyatlardan bihaber olduğunu söyleyen Soykan, şu ifadeleri kullandı:

“AKP Afyonkarahisar milletvekili Ali Özkaya, semt pazarında alışveriş yapanlara akıl verirken utanma duygusunu Saray’a kurban etmişti. Bu örneği verirken zekasını kullandığını zannediyordu

AKP Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis, pazar manipülasyonunda zirveye oynadı. Semt pazarlarına uğramayan hanımefendi, Twitter’da bir arkadaşının gönderdiğini söyleyerek yıllar öncesinin fotoğraflarını paylaştı. Zavallı halkın halini nereden bilsin”

Soykan, AKP’li vekilin sözlerini paylaştı:

“AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ise yoksul halka nasıl kahramanlık yapacaklarını anlatıyordu: “Gerekirse soğan ekmek yiyeceğiz ama…” Elbette kendisinin işleri tıkırındaydı.”

Soykan, Muhalefetin ekonomi politikalarını eleştirmesinin ardından muhalefete sert çıkışlarda bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’ın yeğenlerinin lüks yaşamını fotoğraflarıyla birlikte gündeme getirdi.

 

Simitin fiyatının artmasıyla simitlerin yarım olarak satılmaya başladığını söyleyen Soykan, “Bu sırada Saray’ın ihtişamlı davetleri ise dillere destandı.” ifadelerini kullandı.

Soykan, 5 bin liralık atkısıyla ve açıklamasıyla gündeme gelen Mücahit Birinciyi ise şu sözlerle anlattı:

"AKP MKYK üyesi Mücahit Birinci, ekonomik krizin konuşulduğu programda Başkanlık Sistemi’ni “Alışacaksınız, alışacaksınız” diyerek savunuyordu. Mücahit Birinci, 5 bin liralık atkısı gündeme gelince çok mağdur olup “Bize layık görmüyorsunuz değil mi” dedi."

Soykan, İBB AKP’li meclis üyelerinin ekmek kuyruğunda olan vatandaşlara iftira attığını söyledi:

Halk Ekmek kuyruklarında saatlerce birkaç lira tasarruf için bekleyen insanları suçlayacak kadar ileri gittiler. İBB’nin AKP’li meclis üyesi Muhammet Kaynar, Halk Ekmek kuyruğunda bekleyenlere iftira attı:

Onlara göre; yağmur altında bu kuyruklarda saatlerce bekleyenler ekmek derdinde değil.

Onlara göre; AKP''nin oy depolarından Sincan''daki ekmek kuyruğunda bekleyenler de iktidara kumpas kuruyordu.

Ne yalanlar ne iftiralar bitiyor. Yetmiyor; itiraz eden gençlerin cep telefonları, küpeleri, içtikleri kahve suçlama nedeni oluyor.

 

İlgili Haberler