TIR şoförlerinden karantina isyanı: “Ölüme terk edildik”

TIR şoförlerinden karantina isyanı: “Ölüme terk edildik”
İran sınırında 15 gündür karantinada olan TIR şoförleri yetkililerin kendileriyle ilgilenmediğini belirterek, “Şu an ölüme terk edilmiş durumdayız” dedi.

İran’daki corona virüs salgını nedeniyle İran sınırında karantinada bulunan TIR şoförleri akıbetlerinin belirsiz olduğunu söylüyor. 15 gündür araç parkında karantinada olan ve yetkililerin kendileriyle ilgilenmediğini belirten şoförler, “Şu ana kadar aramızda hasta olan yok sağlığımız yerinde ama bizi bırakmazlarsa hepimiz hasta olacağız. Şu an ölüme terk edilmiş durumdayız” ifadelerini kullandı.

Corona virüs (Kovid-19) nedeniyle çok sayıda ölümün yaşandığı İran’da binin üzerinde TIR şoförü de karantina altına alınan araç parkında tutuluyor. 15 gündür araç parkında bekleyen TIR şoförleri yetkililerin kendileriyle ilgilenmediğini ve akıbetlerinin belirsiz olduğunu söylüyor. TIR şoförü Ferit Yüce, “Şu ana kadar aramızda hasta olan yok sağlığımız yerinde ama bizi bırakmazlarsa hepimiz hasta olacağız. Şu an ölüme terk edilmiş durumdayız” dedi.

Çin’de ortaya çıkan ve dünyada yaklaşık 70 ülkede görülen Koronavirüsünün en çok can aldığı ikinci ülke İran. Her geçen gün ölümlerin arttığı İran’da binin üzerinde tır şoförü de sınır kapılarının kapatılması nedeniyle Türkmenistan’a geçemedi ve 15 gündür Lütfabat şehrinde bir araç parkında karantina altında tutuluyor.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre iki yıldır uluslararası nakliyecilik yapan 20 yıllık şoför Ferit Yüce de Özbekistan’a gitmek için Türkiye’den hareket eden şoförlerden biri. İran’ın Türkmenistan’a geçmelerine izin vermediğini ifade eden Yüce, “Yaklaşık 15 gündür bir parkta bekliyoruz. Hiç kimse ilgilenmiyor, bizimle uğraşmıyor. Kimseye ulaşamıyoruz, konsolosluk da yanımıza gelmiyor. Biz Türkmenistan’a geçmek zorundayız” dedi.

"BIRAKMAZLARSA HEPİMİZ HASTA OLACAĞIZ"

Bekletildikleri yerin hijyenik olmadığını, ailelerinin kaygı içerisinde kendilerinden haber beklediğini ifade eden Yüce, “Bir parkın içinde karantinadayız. Dışarıya çıkmak yasak. Parkın içinde bir tane market var oradan alışveriş yapabiliyoruz. Bu durum ne zamana kadar sürecek bilmiyoruz. Ailelerimizle doğru düzgün iletişim kuramıyoruz. Şu ana kadar aramızda hasta olan yok, sağlığımız yerinde ama bizi bırakmazlarsa hepimiz hasta olacağız. Şu an ölüme terk edilmiş durumdayız. Biz yetkililerden her şeyi talep ettik ama ilgilenmediler. Ölmemizi mi bekliyorlar?” dedi.

Parkın etrafının tellerle kapatıldığını ve kimsenin dışarıya çıkmasına izin verilmediğini söyleyen Yüce yetkililere şu sözlerle seslendi:

“Hasta olmaktan korkuyoruz. Burada beklemeye devam edersek psikolojik olarak da hasta olacağız. Birbirimizle konuşamıyoruz, iletişim kuramıyoruz. Arabalardan ayrılamıyoruz. Yetkililerden ya bizi buradan alıp sınırı geçmemize izin vermelerini ya da Türkiye’ye geri götürmelerini talep ediyoruz.”

İlgili Haberler