Tıraşı bıraktı yüzündeki köpükle Akşener'e olacakları anlattı

Tıraşı bıraktı yüzündeki köpükle Akşener'e olacakları anlattı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “Memleket Gezileri” kapsamında esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Partililerle birlikte  Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde esnafları ziyaret eden Akşener bir esnafın, “Vatandaşın çoğu asgari ücretle geçiniyor” demesi üzerine “Vatandaşın gelir düzeyi son derece düşmüş durumda, herkes bir önceki güne göre daha kötü. Dikkat ettiğim bir diğer husus ise herkes asgari ücretle çalışıyor. Müdürler bile 3 bin 500 lira civarı maaş alıyor. Siyasetçinin işi ac

Halil YATAR / YENİÇAĞ


“HAFTADA BİR ET ALAN VATANDAŞ ARTIK AYDA BİR GELİYOR”

İlk olarak Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesine giden Akşener bir kasap dükkanına girdi. Esnaf, “Artan fiyatlar her sektörde olduğu gibi et fiyatlarının da yükselmesine neden oldu. Vatandaşın eski alım gücü yok. Yem, akaryakıt, saman her şeyin fiyatları arttı bunlar artınca biz eti pahalıya almaya başladık mecburen bu farkı da tezgaha yansıtmak zorunda kaldık. Haftada bir et alan vatandaş artık ayda bir geliyor” diye konuştu.

“SİYASETÇİNİN İŞİ ACI TABLOYU TÜM TÜRKİYE’YE DUYURMAKTIR”

İYİ Parti Genel Başkanı ziyaret ettiği esnafların çoğunun asgari ücretle geçindiğini söylemesi üzerine “Vatandaşın gelir düzeyi son derece düşmüş durumda, herkes bir önceki güne göre daha kötü durumda. Dikkat ettiğim bir diğer husus ise herkes asgari ücretle çalışıyor. Müdürler bile 3 bin 500 lira civarı maaş alıyor. Siyasetçinin işi acı tabloyu tüm Türkiye’ye duyurmaktır” dedi.

“BELÇİKA’DA HİBE TÜRKİYE’DE KREDİ”

İYİ Parti lideri Akşener, kasap dükkanından sonra bir seyahat acentasını ziyaret etti. Belçika’nın başkenti Brüksel’de yaşayan bir vatandaş Akşener’e “Pandemi tüm dünyayı vurdu ama en çok Türkiye etkilendi. Türkiye’de tanıdığım esnaf arkadaşlarım kredilerini ödemek için kredi çekmeye başlamış durumda. Bu sürdürülebilir bir durum değil. Belçika’da devlet tüm esnafa para hibe etti fakat gördüğüm kadarıyla Türkiye’de kredi verildi. İşler zaten kesat geçmişten gelen kredi borçları var şimdi bir de üstüne yeni kredi borçları eklenmiş durumda, esnafın işi gerçekten zor” dedi.

“PANDEMİDE BAĞKUR PRİMİMİZ ARTTI”
Berber dükkanını ziyaret eden Akşener’e burada da ekonomik durumdan dolayı sitem geldi. Uzun yıllardır berber olduğunu belirten esnaf “İşlerimiz yeni açılıyor. Biz nakit para yardımı istemedik, 800 lira BAĞKUR primi yatırıyorduk, bu prim bin 55 liraya yükseldi. Yardım beklerken prim arttı. BAĞKUR primlerinin ertelenmesini geçtik bari zam gelmesin üstüne.” dedi.

“BÖYLE GİDERSE SENEYE İNEK KALMAZ”

Berberde tıraş olan ve hayvancılıkla geçinen bir vatandaş da Akşener’i görünce dertlerini anlattı. “Hayvancılık çok kötü duruma doğru ilerliyor, bir de kuraklık vurdu. Arpa fiyatı yüksek, yemin çuvalı 160 lira oldu, fiyatlar bu şekilde artmaya devam ederse gelecek sene Türkiye’de inek kalmaz, hepsi kesime gider”  diye konuştu.
Meral Akşener’e Afyon ziyareti sırasında İYİ Parti Genel sekreteri Uğur Poyraz, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, İYİ Parti Yerel yönetimler Başkanı Metin Ergun, İYİ Parti Mersin Milletvekili  Behiç Çelik, İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş , İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar ve İYİ Parti Gençlik Politikaları Başkanı Berna Sukas ve22. Dönem Afyonkarahisar  Milletvekili  Mahmut Koçak eşlik etti.

İlgili Haberler