Eczacı zor bulunan ilacı ulaşınca horon teptirdi. Tüm şehri didik dik etti

Eczacı zor bulunan ilacı ulaşınca horon teptirdi. Tüm şehri didik dik etti
Emek Eczanesi’nin sahibi Cem Kılınç, ilaç krizi sebebiyle zor bulunan bir ilaca ulaşınca ilaç kutularına ‘sevinçten’ horon teptirdiği görüntüler sosyal medyada izlenme rekoru kırdı.

Tokat’ın Zile ilçesinde yaşayan eczacı Cem Kılınç, sosyal medya hesabı üzerinden, eczanelerde bulunması zorlaşan migren ilacı “Avmigran”ın aylardan sonra geldiğini belirterek bir video paylaştığı görüldü.

 İlaç kutularına horon teptiren Kılınç, vatandaşlara ilaçlara ulaşılabilmesi için eczacıların mücadelesine ortak olma çağrısında bulundu.

Kılınç’ın ‘İlaç krizi’ diyerek Twitter’dan yaptığı paylaşımı şöyle:

“İlaç Krizi.. Hastaların aylardır ulaşamadığı ilaçlardan 2 kutu gelince eczacılar.. Sağlığınız için, bulamadığınız ilaca ulaşabilmek için, ödediğiniz ilaç farklarına ses çıkarmak için eczacınızın mücadelesine ortak olun.”

Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı, kararnamenin yenilenmemesi sebebiyle her 5 ilaçtan birinin bulunamaz hale geldiğini ifade etmişti.

İlaç krizi ile ilgili konuşan İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Pınar Özcan, “Ülkemizin ilaç fiyat politikası nedeniyle yeni üretilen ilaç bileşenlerinin de çok büyük bir bölümü Türkiye’ye girmiyor. Çünkü firmalar istedikleri ödemeyi alamıyor. Avrupa’da sattığı 100 Avroluk ürünü ‘Türkiye’de 10 avroya satacaksın’ dayatması bir firmanın talebini karşılamaz. O nedenle hastalıklarla ilgili çıkan yeni bileşenleri, ülkemizde göremiyoruz. Bunların sayısı giderek artıyor” sözlerini kullanmıştı.

İlgili Haberler