Tokyo Olimpiyatları için seyirci iddiası. Japonya hükümeti kararını verdi

Tokyo Olimpiyatları için seyirci iddiası. Japonya hükümeti kararını verdi
Japonya'da hükümetinin, ülkenin ev sahipliği yapacağı 2020 Tokyo Olimpiyatları ile ilgili çarpıcı bir karar aldığı iddia edildi. Japon Kyodo ajansının haberine göre, yeni tip korona virüs salgını nedeniyle Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'na deniz aşırı seyirci kabul edilmemesine karar verdiği bildirildi.

AA''da yer alan habere göre, 24 Temmuz-9 Ağustos 2020''de yapılması planlanan ancak korona virüs nedeniyle 23 Temmuz-8 Ağustos 2021 tarihlerine ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyatları''na deniz aşırı seyirci kabul edilmemesine karar verildi.

KONFERANS SONRASI AÇIKLANACAK

Konuya ilişkin resmi açıklama, hükümet ve Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi''nin, ay sonunda Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ile gerçekleştireceği video konferansın ardından yapılacak.

SEBEP YİNE KORONA VİRÜS

Hükümetin, Japon halkının artan sağlık endişeleri ve birçok ülkede tespit edilen Covid-19 varyantları yüzünden yurt dışından seyirci gelmesinin mümkün olmadığı sonucuna vardığı ifade edildi.

Olimpiyat meşalesi turunun başlayacağı 25 Mart''taki törenin de virüsün yayılmasını önlemek amacıyla seyircisiz düzenleneceği öne sürüldü.

İlgili Haberler