Sarık ve cüppelerle yürüyüş yaptılar. Bu görüntüler emekli müftüyü isyan ettirdi. Töreni Atatürk'e daha önce kin kusan Mustafa Demirkan yönetmişti

Sarık ve cüppelerle yürüyüş yaptılar. Bu görüntüler emekli müftüyü isyan ettirdi. Töreni Atatürk'e daha önce kin kusan Mustafa Demirkan yönetmişti
Arnavutköy'de, İsmailağa Cemaati ile bağlantılı vakıf tarafından, hafızlığını tamamlayan 400'e yakın kişi için icazet töreni düzenlendi. Eski emekli müftü Gani Aşık, cüppe ve sarıklı yürüyüşe ilişkin ''Tarikatların cüreti sokağa taştı'' açıklamasında bulunurken, Müdafaii İslam Hareketi Başkanı Erdem Özveren ise görüntüleri ''Şeriat is loading...'' sözleriyle paylaştı.

Arnavutköy’de İsmailağa ile bağlantılı vakıf tarafından hafızlığını tamamlayan 393 kişi için düzenlenen icazet töreni öncesinde, cami etrafında cüppe ve sarıklı yürüyüş yapıldı. Yüzlerce kişi, cübbe ve sarıklarıyla cami önündeki caddede tekbirler atarak yürüdü. 

Yürüyüşün görüntülerini cemaatinin sosyal medyada önde gelen isimlerinden Müdafaii İslam Hareketi Başkanı Erdem Özveren paylaştı. Özveren paylaşımında “Şeriat is loading…” (Şeriat yükleniyor…) ifadelerini kullandı.

Yürüyüşe tepki gösteren emekli müftü Gani Aşık, “tarikatların cüretinin artık sokağa taştığına” dikkat çekerek “Bu cüret, devletin kurucu babalarına, devleti yönetenlerin derin nefretinin bilinmesinden besleniyor. Çünkü Atatürk’ün Cumhuriyeti’ni Necip Fazıl’ın ruhu yönetiyor” tepkisini gösterdi. 

''''HEDEF CUMHURİYET''İ ORTADAN KALDIRMAK''''

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar''a konuşan emekli müftü Gani Aşık, törene ve siyasi iktidara tepki gösterdi. “AKP’nin değişmez hedefi demokrasiyi, laik ve hukuk devletini, bir başka ifade ile Cumhuriyeti ortadan kaldırmak” diyen Aşık, “Yirmi yıldan bu yana, bu amaca yönelik çok değişik hamleler yapıldı ve hızları da hâlâ kesilmedi” ifadelerini kullandı. 

''FABRİKASYON USULÜ''

“Siyasi iktidarların devlete düşman olmadığı yıllarda da Kuran kurslarının olduğunu ve hafızlar yetiştirdiğini” söyleyen Aşık, “İmam hatip ve hafızlar, fabrikasyon usulü değil, toplumun ihtiyacını karşılayacak ölçülerde mezun edilirdi. Devlet ve sistem, şeriata değil, cumhuriyete, aydınlıklara açıktı. Hukuk düzeninin cumhuriyet savcıları vardı” dedi.

Tarikatların “Şeriat isteriz” anlamındaki gövde gösterisine dönüştüğünü vurgulayan Aşık, “Devleti devlet yapan kurumlar sinmiş, Cumhuriyetin savcıları sessiz ve meydan boş. Bu tablodan çıkan somut sonuç: yaklaşan genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin şeriat mı cumhuriyet mi referandumuna dönüşeceğine ilişkin belirtilerin net, sürecin ve ulusun yazgısının büyük belalara gebe olduğudur” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler