Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın’ın neden teslim olduğu belli oldu

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın’ın neden teslim olduğu belli oldu
Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın’ın kaçırdığı paraları Bitcoine yatırdığı ve 10 katı kadar para kazandığı iddia edilirken mağdurların parasını ödeyeceği için teslim olduğu öne sürüldü.

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın’ın neden teslim olduğu belli oldu

Hürriyet’ten Musa Kesler’in haberine göre, üç yıldır ‘firari’ olan Aydın’ın nerede olduğuna dair farklı zamanlarda farklı iddialar ortaya atıldı.

Ukrayna, Belarus, Arnavutluk, Tayland, Avustralya, Uruguay ve Brezilya bunlardan bazılarıydı. Mehmet Aydın gizemini korurken önceki gün Brezilya’nın Sao Paulo şehrinde ortaya çıktı ve bu şehirdeki Türkiye Konsolosluğu’na teslim oldu. Teslim olmadan kısa süre önce yayınladığı videoda, ‘Ben de mağdurum’ dedi. Peki neden teslim oldu? Bu konuda çeşitli yorumlar var.

“PARASI BİTTİ İDDİASI”

Bu konudaki ilk değerlendirme ‘Parası bitti’ şeklinde. Hem saklanmak hem de alıştığı lüks yaşantıyı devam ettirmek için bol para harcamak zorunda kaldı. Bir süre sonra da bu külfeti kaldıramayacak hale geldi.

RESMİ GÖREVLİLERE RÜŞVET

Bununla bağlantılı bir başka değerlendirme de firardayken yardım aldığı mafya gruplarının baskısından bunalmış olması. Aydın’ı takip eden güvenlik birimlerine göre, Aydın yakalanmamak için mafyavari gruplardan destek alıyordu. Bu gruplar bir taraftan onun saklanmasına yardım ederken diğer taraftan da peşine düşecek mafya gruplarına karşı da koruma sağlıyordu. Ayrıca Aydın bazı resmi görevlilere rüşvet de veriyordu. Bu durumun maliyeti ve beraberinde getirdiği stres de artık taşıyamadığı bir hale geldi. O yüzden çareyi teslim olmakta buldu.

6 BİN DOLARDI 64 BİN DOLAR OLDU

Bir başka uzman değerlendirmesine göre de Mehmet Aydın kaçırdığı paralarla bitcoin yatırımı yapıyordu. Zaten dosyada birlikte hareket ettiği adamlarının ifadelerinde ve diğer tespitlerde de Aydın’ın coin piyasasıyla yakından ilgili olduğu belirtiliyor. 18 Mart 2018’de yurtdışına çıktığında bir bitcoin 6 bin dolardı. Bir dönem 64 bin dolara kadar yükseldi. Aydın milyonlarca doları yurtdışına kaçırıp bitcoin’e yatırdıysa şimdi elinde kaçırdığı paradan kat kat fazlası var. Mağdurların parasını ödeyebilir.

İlgili Haberler