Trabzon Valisi AKP il kongresini görmedi böyle dedi. Aile, komşular, akrabalar bir araya gelmiş nişan yapılmış. Allah rızası için daha ne diyelim.

Trabzon Valisi AKP il kongresini görmedi böyle dedi. Aile, komşular, akrabalar bir araya gelmiş nişan yapılmış. Allah rızası için daha ne diyelim.
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, ilde korona virüs vakalarında artış olduğuna dikkat çekerek "Bir öğreniyoruz ki, aile, komşular, akrabalar bir araya gelmiş nişan yapılmış. Allah rızası için daha ne diyelim" ifadelerini kullandı. Valisi Ustaoğlu'nun salonun labaleb doldurulduğu AKP İl Kongresine değinmemesi ise dikkat çekti.

Sağlık Bakanlığı''nın korona virüs vakalarını il il açıklamaya başlamasının ardından Karadeniz Bölgesi''ndeki yüksek rakamlar dikkat çekti.

Trabzon’da tabloya göre her 100 bin kişide 228 bin 2 vaka tespit edilirken, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu geçtiğimiz gün bir ilçede gizli bir şekilde nişan yapıldığının tespit edildiğini belirterek, nişan sonrası 20’in üzerinde pozitif vaka çıktığını söyledi. Vatandaşa isyan eden Vali Ustaoğlu, "Trabzon 1, Rize 2 ve devamında yine Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki illerimizde bölgesel bazlı bir artış söz konusu." ifadelerini kullandı.

Aile içi buluşmalar ve toplu buluşmalar nedeniyle vakaların arttığını belirten Ustaoğlu, şöyle konuştu:

"Siz aile içi bir araya gelirseniz evlerde toplu olarak maç izlerseniz bunun önüne geçemeyiz. Biz cenazeler ısrarla 30 kişiyi geçirilmemesi noktasında aldığımız karar olmasına rağmen vatandaşımızın buna uyması noktasında sıkıntı çekiyoruz. Cenaze sonrası özellikle akşamları evde bir araya geliniyor. Bu tür istihbaratlar alıyoruz. Bir ilçemizde önceki gün 20’nin üzerine vaka çıktı. Bir öğreniyoruz ki, aile, komşular, akrabalar bir araya gelmiş nişan yapılmış. Allah rızası için daha ne diyelim."

VALİ AKP İL KONGRELERİNİ GÖRMEDİ

Vatandaşın dikkatsiz davranmasından ve aile içinde toplanmasından yakınan Trabzon Valisi''nin AKP İl Kongresine değinmemesi ise dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın da katıldığı kongrede korona virüs tedbirleri dolayısıyla birer sandalye boş bırakılarak oluşturulan oturma düzenine rağmen salonun lebaleb dolu olması dikkat çekmişti.

Bir önceki katıldığı AKP kongresinde ise Erdoğan''ın "Bakın bir kongre yapıyoruz, salgının olduğu bir dönemde kongre yapıyoruz ve Rize’de salon lebalep dolu" diyerek salonun doluluğundan övgüyle bahsetmişti.

Öte yandan illere göre haftalık (8-14 Şubat) Covid-19 vaka sayısı her 100 bin kişide Trabzon’da 228,02, Rize’de 202,44, Ordu’da 194,42, Giresun’da 184,34 ve Samsun’da ise 171,29 olarak açıklandı.