Trabzonspor işte bu yüzden kazandı

Trabzonspor işte bu yüzden kazandı

CEVAT KOL / Yeniçağ

Lider Trabzonspor son haftaların formda ekibi Kasımpaşa’yı evinde misafir etti. Bordo mavili takımda sakatlıkları nedeniyle Hamsik ve Koita kadroda yer almadı. Testi pozitif çıktığı için hafta içi antrenmanlara katılamayan Bakasetas kulübede şans bekledi. Uzatma dakikalarında oyuna girdi. Yeni transfer Kouassi takımı ile tanışıp kulübedeki yer aldı. Hüseyin Türkmen’e kapıyı göstermiş olmalı ki yedek kulübesinde bile yoktu. Genç futbolcu Ahmet Can Galatasaray karşısındaki güzel futbolunun ödülünü alamadı. Kulübede şans bekledi..

Trabzonspor başlama vuruşu ile birlikte rakibi üzerinde baskı kurdu. Bordo mavili takım 6.dakika da yeni transferi Visca ile gölünü buldu. Vuruştaki kalite farkının hakkını vermek lazım. Cornelius azıcık dikkatlı olup kalitesini konuştura bilse ilk yarıda farklı bir skoru yakalayabilirdi. Trabzonspor gol pozisyonlarına girerken rakibi Kasımpaşa’da yadsınmayacak gol pozisyonlara girdi. İlk yarıda izleyenlerin keyif aldığı bir 45 dakika oldu. 

Konuk takım Kasımpaşa ikinci yarıya hamle yaparak başladı. Fall, Eysseric oyuna girerken Travnik ve Ahmet Engin oyundan çıktı. Bu iki değişiklik Kasımpaşa’ya hareketlilik getirdi. Trabzonspor Teknik direktörü Abdullah Avcı rakibinin hareketliliğini 25 dakika seyretti. Nwakaeme ve Dorukhan’ı kulübeye çekip Yusuf Erdoğan ve Berat’ı taze kan olarak oyuna sürdü. Maçın hakemi Zorbay Küçük, küçük işlere imza atınca ortalık karıştı..

Trabzonspor’dan Peres, Kasımpaşa’dan Eysseric kırmızı kart gördü. Avcı saha içindeki sürpriz gelişmenin önüne set çekmek için Abdulkadir Ömür’ü dışarı alıp sağ bek Serkan’ı kırmızı kart gören Peres’in  yerine oyuna aldı. Gerilen saha içi, tribünleride hareketlendirdi. İki takımda oyunun son bölümünü 10’ar kişi oynadı. 11.adam görevini ise taraftar üstlendi..

Maçın kahramanı içinde birkaç cümle yazmak lazım. Visca tam bir görev adamı. Kendi işini yaptığı gibi arkadaşlarına da sürekli yardım etti. Kritik kademelere girdi.  Geri dönmekte zorluk çeken Peres’ın yerinde nöbet bile tuttu. Saha içinde görevini kusursuz yapan tek oyuncuydu. Üç puan imza atıp lidere nefes oldu..

İstanbul cephesinde değişen bir şey. Trabzonspor, İstanbul takımları ile bu sezon oynadığı 8 maçta 20 puan topladı. 6 galibiyet iki beraberlik aldı.

Yazarın Diğer Yazıları