Trabzonspor'a imza atan Abdullah Avcı'nın ilk icraatı belli oldu

Trabzonspor'a imza atan Abdullah Avcı'nın ilk icraatı belli oldu
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, eski Beşiktaş teknik direktörü Abdullah Avcı ile gelinen son durumu açıkladı. Başkan Çebi, Beşiktaş'ın eski, Trabzonspor'un yeni teknik direktörü olan Abdullah Avcı'nın kulübe yolladığı ihtarname ile 19 milyon TL alacağının ödenmesini istediğini açıkladı.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Trabzonspor'un başına geçen Abdullah Avcı konusunda açıklamalar yaptı. Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Avcı'nın eski kulübü Beşiktaş'a ihtarname çektiği ve alacağı olan 19 milyon TL'nin ödenmesini istediğini açıkladı.

Abdullah Avcı'nın Beşiktaş ile sözleşmesinin bitimine 30 ay olduğu ve bu süre içinde Trabzonspor'dan alacağının kalan kısmının siyah beyazlı kulübün ödeyeceği ortaya çıktı.

"19 MİLYON TL'Yİ İSTİYOR"

Basın mensuplarıyla görüşen Çebi, "Trabzonspor'la anlaştıktan 1 gün sonra bize 19 milyon TL'lik ihtarname gönderdi. Bizden 11 milyon TL almıştı. Toplamda 30 milyon TL'lik alacağından kalan 19 milyon TL'yi istiyor. Helalleşmemiz gerekiyor, onu da kırmamamız gerekiyor. Bir abi-kardeş gibi bu işi çözmemiz gerekiyor. Üzerimde camia baskı oluşturuyor ama anlaşacağımızı düşünüyorum. Bir yabancı hoca gibi katı olacağını düşünmüyorum." diye konuştu.

BEŞİKTAŞ İLE ABDULLAH AVCI'NIN ANLAŞMASI

Beşiktaş, 3 Temmuz 2019 tarihinde deneyimli teknik direktör Abdullah Avcı ile anlaşarak, takımın başına geçirmişti. Taraflar arasındaki anlaşmaya göre; Avcı her yıl için 12 Milyon TL alacaktı. Ayrıca şampiyonluk için 400.000 Euro prim de bulunuyordu. Başarısız sonuçların ardından Beşiktaş yönetimi Avcı ile yolları ayırmış ve yerine Sergen Yalçın'ı getirmişti.

AVCI TRABZONSPOR'DAN NE KADAR KAZANIYOR?

Trabzonspor Kulübü, teknik direktörlük görevi için Abdullah Avcı ile 2,5 yıllık anlaşmaya vardığını borsaya bildirmişti.

Bordo-mavili kulüp, 2,5 yıl için Avcı'ya toplam 20 milyon lira ödeme yapacak. Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) da yer alan açıklamada, "Profesyonel futbol takımımız teknik direktörlüğü konusunda Sayın Abdullah Avcı ile 2,5 yıllık anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre, Sayın Avcı'ya 2020-21 futbol sezonu için 5 milyon lira, 2021-22 futbol sezonu için 6 milyon 500 bin lira, 2022-23 futbol sezonu için 8 milyon 500 bin lira garanti ücret ödenecektir. denildi.

 

İlgili Haberler