Flaş... Flaş... TRT World Youtube kanalı hacklendi

Flaş... Flaş... TRT World Youtube kanalı hacklendi
TRT World YouTube kanalını hackleyenler kanalda Elon Musk'ı kullanarak bitcoin dolandırıcılığı yaptılar. Durum farkedildiğinde yayın hemen sonlandırıldı ancak TRT World henüz konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Hackerler artık çok takipçili kurumsal veya ünlü hesaplarını ele geçirerek kripto para dolandırıcılığı yaparak siber saldırganlar gerçekleştiriyorlar. Kendilerine son kurban olarak ise bu kez TRT World kanalının YouTube hesabını seçtiler.

DonanımHaber''den aktarılan bilgilere göre; TRT World YouTube hesabını ele geçiren saldırganlar canlı yayın yapmaya başladı. Canlı yayında Elon Musk’ın bazı konuşmaları manipüle edilerek sanki Bitcoin fiyatında büyük bir yükseliş bekliyormuş hissiyatı oluşturuldu.

Diğer taraftan Tesla Günü 2022 sahte afişi ile 1 gönder 2 katını al şeklinde dolandırıcılık yapılmaya başlandı. Olayın fark edilmesi ile birlikte yayın kesildi ancak saldırganlar şifrelere nasıl erişti veya içeriklere zarar verdi mi şimdilik bilinmiyor. TRT World henüz konu ile ilgili bir açıklama yapmadı.

İlgili Haberler