TRT'den Ersoy Dede'ye ekran yasağı. Sezgin Baran Korkmaz'ı öve öve bitirememişti

TRT'den Ersoy Dede'ye ekran yasağı. Sezgin Baran Korkmaz'ı öve öve bitirememişti
Medyada Sezgin Baran Korkmaz skandalı büyüyor. Bu kez Odatv'nin edindiği bilgiye göre, Sezgin Baran Korkmaz ile yakınlığı sebebiyle TRT 1 haber sunucusu Ersoy Dede'ye 'ekran yasağı' getirildi.

Odatv çok çarpıcı bir bilgiye ulaştı. Bilgiye göre, TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, TRT 1 haber sunucusu Ersoy Dede''ye ''ekran yasağı'' getirdi. Yasağın sebebi ise Ersoy Dede''nin Sezgin Baran Korkmaz''la yakınlığı olarak belirtildi. Yazdığı yazılar ve attığı tweetlerle SBK''yı öve öve bitiremeyen Ersoy Dede ise iddiaları, ''''Yıllık izindeyim'''' sözleriyle reddetti.

TRT 1 Haber Sunucusu Ersoy Dede, dün 19.00 haberlerini sunmak için ekrana çıkmadı. 

''''BUGÜN SEN YOKSUN''''

Edinilen bilgilere göre, TRT binasına giden sunucu Ersoy Dede''ye "Bugün sen yoksun" dendi.

Sunucu Dede''ye, Sezgin Baran Korkmaz ile olan yakınlığı nedeniyle TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı tarafından ekran yasağı getirildi. TRT 1''de dün 19.00 haberlerini, Ersoy Dede''nin yerine Canan Yener Reçber sundu.

''''DELİ SAÇMASI''''

İddiaların yöneltildiği Ersoy Dede, yıllık izne çıktığını ifade ederken, ''''Sezgin Baran Korkmaz'''' iddiasıyla ilgili de ''''deli saçması'''' sözlerini kullandı.

Ersoy Dede, iddialar üzerine Odatv''ye yaptığı açıklamada, "İzindeyim. Birkaç gün evdeyim. Olağanüstü bir durum yok. Normal senelik izindeyim. Eşimle tatil planlamasını beraber yaptık. İzin kullandığımız oluyor'''' açıklamasında bulundu. 


Not: Kara para aklama soruşturması kapsamında aranan ve Avusturya''da tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz, 16 Temmuz tarihinde ABD''ye iade edilmişti.

İlgili Haberler