Trump'tan protestoculara şok tehdit!

Trump'tan protestoculara şok tehdit!
Amerika'da ırkçılık karşıtı protestocuların, köle tacirlerinin heykellerini yıkması gündemdeki yerini korurken, ABD Başkanı Donald Trump heykelleri yıkanların tutuklanacağını ve 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacağını söyledi. Protestocuları tehdit eden Trump, bu kararın 'hemen uygulamaya geçeceğini' dile getirdi.

ABD’de siyah vatandaş Geroge Floyd’un öldürmesinden sonra köle taciri heykellerinin protestocular tarafından yıkılması ve ardından resmi kurum ve kuruluşların da bazı heykellerin kaldırılmasına destek vermesi gündemdeyken, ABD Başkanı Donald Trump heykelleri yıkanların tutuklanacağını söyledi. Trump, bu kişileri 10 yıl hapse atmakla tehdit etti.

Dün New York’taki Doğa Tarihi Müzesi’sinin Theodore Roosevelt heykelinin kaldırılacağı açıklamasının ardından “Saçma, yapmayın” diyen Trump, ABD’de heykelleri yıkanların hapis cezasına çarptırılacağını söyledi.

Gazete Duvar'ın haberine göre, protestocuları tehdit eden Trump, Twitter paylaşımında “Federal Hükümete, anıt ve heykel gibi federal mülkleri yıkanları tutuklama ve 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırma yetkisi verdim” dedi. Bu kararın ‘hemen yürürlüğe gireceğini’ söyleyen Trump, geriye dönük tutuklamaların yapılabileceğini ifade etti. Trump’ın açıklamaları, ırkçılık karşıtı protestocuların Beyaz Saray’ın yakınlarındaki eski ABD başkanı Andrew Jacksin’ın heykelini devirmeye çalışmasından saatler sonra geldi.

ekran-alintisi-858.jpg

1829’dan 1837’ye kadar Beyaz Saray’da iki dönem görev yapan ve popülist tutumu nedeniyle çoğu zaman Trump’la karşılaştırılan Jackson, binlerce yerli Amerikalının tehcir edilmesi ve binlercesinin ölümüne neden olan Yerli Amerikalı Tehcir Yasası’nı imzalaması nedeniyle sivil toplum kuruluşları ve aktivistler tarafından birçok kez eleştirildi. Gözyaşı Yolu olarak bilinen tehcirde, Oklamoha’ya gitmeye zorlanan binlerce yerli Amerikalı açlık ve kötü hava koşulları nedeniyle öldü.