Trump'tan sanal tartışmaya veto

Trump'tan sanal tartışmaya veto
ABD'de başkan adayları Trump ve Biden arasında ikincisi düzenlenecek tartışmanın sanal ortamda yapılması kararı alınmıştı. Kararı 'vakit kaybı' olarak yorumlayan Trump ise sanal tartışmaya katılmayacağını açıkladı.

ABD'de Başkanlık Tartışmaları Komisyonu, Trump'ın korona virüsüne yakalanması sonrası adayların ikinci tartışma programının sanal olarak gerçekleşmesine karar verdi. Komisyon, 15 Ekim’de yapılması planlanan tartışma programının sanal ortaya taşınmasının gerekçesini “tüm katılımcıların sağlık ve güvenliğinin korunması” olarak belirtti. Açıklamada, katılımcıların ve moderatörün Miami’de olacağı, ancak tartışmaya “farklı mekanlardan katılacakları” ayrıntısına yer verildi.

TRUMP KATILMAYACAK

Başkan Trump ise Korona teşhisi nedeniyle tartışmanın sanal ortama taşınacağı kararına tepki gösterdi ve programa sanal ortamda düzenlenmesi halinde katılmayacağını söyledi. Trump, Başkanlık Tartışmaları Komisyonu’nun programın formatına ilişkin karar değişikliğinden kısa süre sonra Fox News’e konuşurken, “Sanal tartışmaya gitmiyorum” dedi.