Sahte rapor düzenleyen doktorlara ceza verildi

Sahte rapor düzenleyen doktorlara ceza verildi
Sendika başkanı Hasan Hüseyin Köksal tarafından darp edilen Aydın Atak’ın şikayeti üzerine Köksal için sahte sağlık raporu düzenlendiği iddia edilen doktorlara hapis cezası verildi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı''nda perfüzyonist olarak görev yapan ve aynı zamanda Sağlık Sen Denetleme Kurulu üyesi olarak görev yapan Aydın Atak ile Eskişehir Sağlık-Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal arasında 2016 yılında kavga yaşanmıştı. Yaşanan kavgada Atak’ın burnu kırılmıştı.

Aynı olayda Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal’da Eskişehir Devlet Hastanesi’ne giderek el kemiğinin kırıldığını öne sürmüş ve 31 gün iş göremez raporu almıştı. Bu olaylar üzerine Aydın Atak, kendisinin başkana vurmadığını söyleyerek elinin kırılmasının imkânsız olduğunu öne sürmüş ve başkana rapor veren doktorlar hakkında şikayetçi olmuştu.

Mahkeme, raporun sahte olduğuna karar vererek doktorlardan Jankat C. ve Mustafa D.’yi 2’şer ay 15’er gün, Nazım K.’u ise 5 ay hapis cezasına çarptırmıştı.

TTB tarafından yapılan inceleme sonucu sahte rapor tanzim ettiği söylenen Dr. Nazım K.’ya 1 ay meslekten geçici men cezası verildi.