Tuba Vural Çokal daha önce eleştirdiği AKP'ye geçti

Tuba Vural Çokal daha önce eleştirdiği AKP'ye geçti
Kısa bir süre önce AKP'yi ve hükümeti sert sözlerle hedef alan Tuba Vural Çokal, AKP'ye katıldı. Çokal'a rozeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti'den istifa eden Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne geçti.

Vural'a rozetini grup toplantısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.

Çokal'ın katılımın ardından AKP'nin Meclis'teki milletvekili sayısı 291'e yükseldi.

wwww.jpg

KISA SÜRE ÖNCE AKP'Yİ HEDEF ALMIŞTI

Bugün AKP'ye katılan Tuba Vural Çokal, 3 Kasım 2019'da Meclis'te yaptığı konuşmada hükümeti Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarına kayıtsız kalmakla suçlamıştı.

Çokal, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Atatürk’ü yok sayarak hutbe okutan Diyanet ile Atatürk’ü yok sayarak Cumhuriyet’i kutlayan valilerle ülke yöneten sizlerin, bizleri yok sayması gayet doğaldır. Son birkaç yıldır hukuku göreceli hale getirdiniz. Mesela Sayın Cumhurbaşkanımıza ilişkin en küçük bir yorum, savcılar tarafından mercek altına alınırken, Atatürk’e ve daha dün kutlamasını yaptığımız Cumhuriyet’e sövenlere dokunan yok."

'İŞLEM BAŞLATAN YOK'

"Halkı kin ve nefrete teşvik pahasına, Atatürk ve Cumhuriyet’e ısrarla söverek halkı kutuplaştırma yoluna giden Fatih Tezcan için kılını kıpırdatan, işlem başlatan yok.

Bu sözde yazarın Atatürk ve Cumhuriyet’e sövmekten başka bir işi olmadığı da aşikar. Bu adamı hukuktan kim koruyor bilmek istiyoruz" 

İlgili Haberler